tourism1006Ανάμεσα στους 14 πιο φθηνούς τουριστικούς προορισμούς βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα των Βρετανικών Ταχυδρομίων σχετικά με το κόστος των διακοπών σε 42 χώρες.

Το νησί της Κέρκυρας επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει το κόστος διακοπών στην Ελλάδα, όπου η μέση τιμή οκτώ αναγκαίων προϊόντων ανέρχεται σις 57,50 λίρες. Οι χώρες με ελαφρώς φθηνότερες τιμές από την Ελλάδα στα προϊόντα αυτά ήταν η Αίγυπτος (56,02 λίρες) και η Κύπρος (54,79 λίρες).

Φθηνότεροι προορισμοί για τους Βρετανούς ανακηρύχθηκαν η Ισπανία και η Σρι Λάνκα, όπου η τιμή σε δημοφιλή είδη για έναν μέσο τουρίστα φτάνει τις 36,14 λίρες και στις δύο χώρες.

Τη μεγαλύτερη έκπληξη στο βαρόμετρο αποτέλεσε η Τουρκία, η οποία επανήλθε στο τοπ-10 των φθηνότερων χωρών με τις τιμές τις να σημειώνουν 16% πτώση σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η Αυστραλία και η Νότια Κορέα αποδείχθηκαν οι ακριβότεροι προορισμοί διακοπών, καθώς το κόστος των ίδιων βασικών ειδών ανέρχεται στις 144,93 λίρες.

Κατά την έβδομη ετήσια έκθεση των Βρετανικών Ταχυδρομίων παρακολουθείται η μέση τιμή οκτώ δημοφιλών τουριστικών ειδών σε 42 χώρες. Σημειώνεται ότι στα οκτώ βασικά είδη που παρακολουθεί η έρευνα συμπεριλαμβάνεται ένας καφές, ένα μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού, ένα πακέτο τσιγάρα, αντιηλιακή κρέμα και ένα γεύμα τριών πιάτων για δύο άτομα με κρασί.