Η λατρεία της μητέρας της για τη Ρόδο, φίλης του νησιού επί σειρά ετών, οι αφηγήσεις της οποίας που άκουγε από παιδί, για το πανέμορφο νησί και τους μοναδικούς κατοίκους του, διέγειραν την φαντασία και την περιέργεια της και αποτέλεσαν έναυσμα για την Rebekah Blakey ώστε να αρχίσει τα ταξίδια της στη Ρόδο, ήδη από πέρυσι και να μεταφέρει εντυπώσεις, εμπειρίες και εικόνες στο blog @ withtheblankeys που έχει πρόσφατα δημιουργήσει.

Η μοναδική φύση του νησιού, τα αξιοθέατα και τα μνημεία που μαρτυρούν την πολυπολιτισμικότητα του, την έχουν κυριολεκτικά καθηλώσει, όπως επισημαίνει η ίδια, κατά τη διάρκεια του δεύτερου ταξιδιού της στη Ρόδο το διάστημα 25-27 Απριλίου 2024.

“Η Ρόδος είναι ένα όμορφο νησί που προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να εντρυφήσουν πλήρως στον πολιτισμό, την ιστορία και την ομορφιά της Ελλάδας. Η κάθε ημέρα έκρυβε και μια έκπληξη, έφερνε και κάτι διαφορετικό, από περιήγηση στον αμπελώνα και γευσιγνωσία κρασιού, μέχρι καγιάκ στους όμορφους παραθαλάσσιους όρμους, μαθήματα κεραμικής- αγγειοπλαστικής, επίσκεψη στην Ακρόπολη και βόλτα στα στενά δρομάκια της Λίνδου. Θαύμασα την αρχιτεκτονική των κτισμάτων στις Πηγές Καλλιθέας, ειδικότερα της Ροτόντας. Όλες οι εμπειρίες μας ήταν πραγματικά αξιομνημόνευτες. Το πάθος, η ψυχή που υπήρχε σε κάθε μία από τις επιχειρήσεις ήταν μοναδικά.

Η Ρόδος προσφέρει πλούσιες εμπειρίες για όλους. Είτε είστε μόνος ταξιδιώτης, είτε με φίλους, με τον σύζυγο ή τη σύζυγό σας, είτε φέρνετε μαζί την οικογένειά σας για την περιπέτεια – υπάρχει κάτι για όλους!» υπογραμμίζει στο blog της η Rebekah Blakey και συνεχίζει:

« Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τα νησιά για να χαλαρώσουν σε μια παραλία και η Ρόδος προσφέρει εκπληκτικές ακτές σε αφθονία, υπάρχουν τόσα πολλά να δείτε!
Το ελληνικό φαγητό ήταν πάντα το αγαπημένο μας όταν μαγειρεύαμε στο σπίτι, οπότε το να μάθουμε να μαγειρεύουμε μερικά παραδοσιακά πιάτα ήταν τόσο διασκεδαστικό!
Κάθε μέρα θέσαμε ως στόχο μας να παρακολουθούμε την ανατολή και τη δύση του ηλίου, επειδή δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε ή να τελειώσετε τη μέρα σας. Σας υπόσχομαι, αξίζει η παραδεισένια ανατολή του ηλίου!

Η ευκαιρία να μοιραστώ την ομορφιά της Ρόδου ήταν κάτι που μόνο ονειρευόμουν όταν άρχισα να επισκέπτομαι τα ελληνικά νησιά ως παιδί. Είμαι αιώνια ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία και ανυπομονώ να επιστρέψω με την οικογένειά μου σύντομα. Η ελληνική φιλοξενία είναι πάντα τόσο εξαιρετική, όλοι οι κάτοικοι της Ρόδου που συναντήσαμε ήταν φιλικοί και ζεστοί».

H Rebekah Blakey επισκέφθηκε επίσης την Κοιλάδα Πεταλούδων θαύμασε αυτόν τον μοναδικό ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους βιότοπο, τις παραλίες Anthony Quinn, Τσαμπίκα, Χαράκι και Πρασονήσι, έκανε κωπηλασία – Paddleboard τραβώντας πλάνα με drone, το παραδοσιακό χωριό Έμπωνα τους αμπελώνες και τον οικισμό, όπου παρακολούθησε μαθήματα γευσιγνωσίας κρασιού και μαγειρικής, εξερεύνησε το Κάστρο της Κρητηνίας,
ενώ στην πόλη της Ρόδου παρακολούθησε μαθήματα κεραμικής και ζωγραφικής.

Καθ’ όλη την διάρκεια του press trip, συνοδευόταν από υψηλά καταρτισμένους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τουρισμού που της παρείχαν πληροφορίες για αξιοθέατα και άλλα μνημεία και την προμήθευσαν με πλούσιο έντυπο και ψηφιακό ενημερωτικό υλικό για τη Ρόδο.

Η κα Blakey ευχαρίστησε θερμά για τη διοργάνωση του ταξιδιού τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Πολιτισμού Γεώργιο Τόππο και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού για την ενημέρωση που της παρείχαν που διευκόλυνε κατά πολύ τη δουλειά της.