Στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πάνε διακοπές το ερχόμενο Σαββατοκύριακο των αργιών (μέχρι και την Δευτέρα 27 του μήνα) 7,3 εκατομμύρια Βρετανοί, σύμφωνα με έρευνα του VisitEngland, κάτι που θα ωφελήσει κατά 1,75 δις λίρες την οικονομία της χώρας.

Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση της κίνησης του προηγούμενου έτους, όταν 6,9 εκατομμύρια Βρετανοί πραγματοποίησαν στην χώρα ένα ταξίδι διακοπών κατά τη διάρκεια αργιών του Σαββατοκύριακου, ενώ το 2016 ο αριθμός ήταν 5,1 εκατομμύρια.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι ακόμη 8,4 εκατομμύρια άνθρωποι είναι αναποφάσιστοι σχετικά με το αν θα διανυκτερεύσουν στο ταξίδι τους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των αργιών και από αυτούς, το 43% δηλώνει ότι περιμένει να δει τον καιρό.

Περισσότεροι Βρετανοί φαίνεται από τα στοιχεία ότι κάνουν διακοπές στο… σπίτι τους.  Από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2017, οι Βρετανοί πραγματοποίησαν 59 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις στην χώρα τους, αυξημένες κατά 6% το 2016.

Για τις εγχώριες διακοπές τους, οι Βρετανοί πέρυσι δαπάνησαν 14,1 δις λίρες στερλίνες , αυξημένες κατά 6% σε σχέση με το 2016.

Επίσης αυξήθηκε 7% ο αριθμός των Βρετανών που πραγματοποίησαν από μία έως τρεις νύχτες στην Αγγλία το 2017, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ο τουρισμός συνεισφέρει 127 δις λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.