Ο μέσος Βρετανός οργανώνει τις επόμενες διακοπές τους μόλις 37 ημέρες μετά την άφιξή του από τις προηγούμενες, σύμφωνα με έρευνα.

Η δημοσκόπηση του Responsible Travel έδειξε ότι η…λαχτάρα για να ξεφύγoυν για άλλη μια φορά με διακοπές εμφανίζεται μόλις 17 ημέρες από την επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο και χρειάζονται μόλις άλλες τρεις εβδομάδες για να ληφθεί η τελική απόφαση και να καταβληθεί η προκαταβολή για την επόμενη απόδραση.

Από τους 2.000 ενήλικες που ερωτήθηκαν, οι περισσότεροι δήλωσαν ότι απολάμβαναν τέσσερις φορές διακοπές το χρόνο – πηγαίνοντας στο εξωτερικό μία φορά και τις άλλες τρεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα χρήματα, οι οικογενειακές υποχρεώσεις και ο φόρτος εργασίας είναι οι λόγοι που κρατούν τους Βρετανούς μακριά από τα ταξίδια.

Ένας στους 10 δήλωσε ότι έχει περάσει περισσότερο από πέντε χρόνια χωρίς διακοπές, αλλά το 15% δήλωσε ότι δεν πέρασαν περισσότερο από έξι μήνες χωρίς να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι.

Σχεδόν το ένα δέκατο δήλωσε ότι αισθάνθηκε ενοχές γιατί πήγε ταξίδι μακριά αφήνοντας πίσω οικονομικές υποχρεώσεις, η δουλειά ήταν ο κύριος λόγος που θέλουν να ξεφεύγουν με διακοπές και το 34% δήλωσε ότι ταξιδεύει για τον καλύτερο καιρό.

Ένας στους τέσσερις συνειδητοποιούν ότι ήρθε η ώρα για μία νέα απόδραση όταν…συντονιστούν σε ταξιδιωτικά προγράμματα στην τηλεόραση.