Σύνταξη: tourismtoday.gr

Πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ θα μπορούν πλέον να εισέλθουν στη Γερμανία, σύμφωνα με τους νέους κανόνες διευκόλυνσης εισόδου.

Ενημερώνοντας τη λίστα των χωρών που πλήττονται σε μεγάλο βαθμό από τη νόσο COVID-19, το Ινστιτούτο Robert Koch, ανακοίνωσε πώς το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ αφαιρούνται από χθες 20 Φεβρουαρίου, από τον κατάλογο.

Οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ μπορούν να εισέλθουν στη χώρα για κάθε είδους σκοπούς. Επιπλέον, θα εξαιρούνται από την απαίτηση καραντίνας.

Ωστόσο, οι αρχές εξήγησαν ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να προσκομίσουν έγκυρη απόδειξη εμβολιασμού προκειμένου να αποφευχθούν οι κανόνες εισόδου.

«Οι κάτοικοι άλλων χωρών εκτός ΕΕ επιτρέπεται να εισέλθουν στη Γερμανία μόνο εάν υπηρετούν σε σημαντική θέση ή εάν έχουν επείγουσα ανάγκη να ταξιδέψουν ή εάν είναι πλήρως εμβολιασμένοι», εξηγεί το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας.

Αυτό σημαίνει ότι οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ μπορούν να εισέλθουν στη Γερμανία μόνο για απολύτως απαραίτητους σκοπούς, υπό τον όρο ότι παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής που λήφθηκε εντός των τελευταίων 48 ωρών και ακολουθούν την απαίτηση 10ήμερης καραντίνας.