Σύνταξη:tourismtoday.gr

Αντιστροφή κλίματος για την γερμανική ταξιδιωτική βιομηχανία, την αγορά οδήγησε την καλοκαιρινή ανάκαμψη στην Ευρώπη.
Το κλίμα της ταξιδιωτικής βιομηχανίας στη Γερμανία έχει βυθιστεί με την εξάπλωση της παραλλαγής Omicron.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς αυτή την εβδομάδα.
Ταυτόχρονα, ο φορέας ταξιδιωτικού εμπορίου της Γερμανίας FVW TravelTalk ανέφερε ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ των ταξιδιωτικών πρακτόρων της χώρας έπεσε.

Τι αποκαλύπτει ο μηνιαίος δείκτης κλίματος πωλήσεων FVW TravelTalk

  • Το ποσοστό των οργανισμών που περιγράφουν την τρέχουσα επιχειρηματική κατάσταση ως «ικανοποιητική» μειώθηκε από 57% τον Νοέμβριο σε 13% τον Δεκέμβριο.
  • Το 84% των πρακτόρων περιέγραψε τις τρέχουσες πωλήσεις ως «κακές», από 33% τον Νοέμβριο.
  • Το ποσοστό των αντιπροσώπων που αναμένουν αύξηση της ζήτησης τους επόμενους έξι μήνες μειώθηκε από σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) τον Νοέμβριο σε 37% τον Δεκέμβριο.
  • Μόνο ένας στους τέσσερις οργανισμούς ανέμενε βελτίωση των κερδών το επόμενο εξάμηνο, κάτω από μισό μήνα νωρίτερα.

Η Lufthansa μειώνει 10% του χειμερινού προγράμματος πτήσεων

Εν τω μεταξύ, ο Carsten Spohr διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa είπε ότι ο αερομεταφορέας θα μειώσει το 10% του χειμερινού προγράμματος πτήσεων (33.000 πτήσεις) ως αποτέλεσμα του αντίκτυπου της παραλλαγής Omicron στις κρατήσεις.

Όπως δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung «από τα μέσα Ιανουαρίου έως τον Φεβρουάριο βλέπουμε μια απότομη πτώση στις κρατήσεις.

Για το χειμερινό σχέδιο πτήσεων, έχουμε περικόψει 33.000 πτήσεις σε όλο τον όμιλο, ή περίπου το 10%».

Ο Carsten Spohr πρόσθεσε ότι ο όμιλος -που περιλαμβάνει επίσης την Austrian, Swiss, Brussels και Eurowings- θα είχε ακυρώσει περισσότερες πτήσεις του Ιανουαρίου λόγω χαμηλής ζήτησης, εάν δεν έπρεπε να τις κρατήσει λειτουργικές. Κι αυτό για να διατηρήσει τις θέσεις απογείωσης και προσγείωσης σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ.

Η βουτιά της εμπιστοσύνης ήρθε καθώς η Γερμανία έκανε αυστηρότερες απαιτήσεις εισόδου για επισκέπτες από «περιοχές παραλλαγής του ιού».