Ενα ζευγάρι αεροσυνοδών που είχαν παντρευτεί με πολιτικό γάμο, πάντρεψε πριν από λίγες ώρες στον αέρα -εν ώρα πτήσης- ο Πάπας Φραγκίσκος, που βρίσκεται σε περιοδεία στην Χιλή.

Το ζευγάρι των αεροσυνοδών -Πάολα και Κάρλο-  που εργάζεται στην αεροπορική εταιρεία LATAM ήταν πλήρωμα στο αεροσκάφος που επέβαινε ο Πάπας και η συνοδεία του, στην πτήση από το Σαντιάγκο της Χιλής στη βόρεια πόλη Ικίκε.

Σε κουβέντα με αφορμή την αναμνηστική φωτογραφία μαζί του, του εξήγησαν ότι είχαν παντρευτεί με πολιτικό γάμο και ο θρησκευτικός είχε αναβληθεί όταν ένας τεράστιος σεισμός χτύπησε την περιοχή και η εκκλησία κατέρρευσε την ημέρα του γάμου τους.

Ο Πάπας τότε τους πρότεινε να τους παντρέψει επί τόπου στο αεροπλάνο. Κι έτσι έγινε. Σε μία απλή τελετή παρουσία δημοσιογράφων και άλλων μελών της αποστολής το ζευγάρι ενώθηκε με τις ευλογίες του ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο γάμος έγινε γνωστός όταν δημοσιογράφος της αποστολής έγραψε στο twitter, για το ασυνήθιστο αυτό περιστατικό, ανεβάζοντας μάλιστα και φωτογραφία με την άδεια γάμου.

Οσο για τους νεόνυμφους όπως είπαν στους δημοσιογράφους της αποστολής μετά την τελετή “δεν μπορούμε ακόμα να πιστέψουμε ότι μας πάντρεψε ο ίδιος ο Πάπας”, ενώ ο προκαθήμενος δήλωσε ότι “Ελπίζω ότι αυτό θα παρακινήσει τα ζευγάρια να παντρευτούν”.