O Γάλλος υπουργός Μεταφορών Clément Beaune δήλωσε ότι είναι έτοιμος να θέσει την απαγόρευση στις πτήσεις των ιδιωτικών τζετ, στην ατζέντα της επόμενης σύσκεψης των Ευρωπαίων Υπουργών Μεταφορών τον Οκτώβριο.

Της απόφασης του κ. Beaune προηγήθηκε δημόσια κατακραυγή που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της ελίτ της Γαλλίας σχετικά με τις εκπομπές ρύπων των ιδιωτικών τζετ.

Ο κ. Beaune, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Le Parisien, ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ πρέπει να λειτουργήσει με ενιαίο τρόπο σε αυτό το ζήτημα προκειμένου να διασφαλίσει ότι όλες οι χώρες έχουν τους ίδιους κανονισμούς και ότι ο αντίκτυπός τους μεγιστοποιείται.

Εάν δεν επιτευχθεί η πλήρης απαγόρευση των πτήσεων ιδιωτικών τζετ, ο κ. Beaune έκανε ξεκάθαρη την πρόθεσή του να προβεί σε ενέργειες για τη ρύθμιση των πτήσεων αυτών.

Μετά τις πτήσεις Γάλλων δισεκατομμυριούχων με ιδιωτικά τζετ τις τελευταίες εβδομάδες, αρκετοί χρήστες του Twitter άσκησαν κριτική για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, και έκαναν λόγο για «μη φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής».

Όπως αποκαλύφθηκε την Παρασκευή, το ιδιωτικό τζετ του Bolloré Group έκανε τρεις πτήσεις την ίδια ημέρα, απελευθερώνοντας στην ατμόσφαιρα 22 τόνους διοξειδίου του άνθρακα, που ισοδυναμούν με τις μέσες εκπομπές άνθρακα εντός αυτοκινήτου μέσα σε μια 10ετία.