Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου επικαιροποιεί την ταξιδιωτική οδηγία για την Γαλλία σχετικά με τις διαδηλώσεις την περίοδο του Πάσχα.

Ενημερώνει τους Βρετανούς ταξιδιώτες για τις μαζικές διαδηλώσεις στη Γαλλία που έχουν προγραμματιστεί για τις 6 Απριλίου, κατά των μεταρρυθμίσεων του συνταξιοδοτικού συστήματος.
Όπως υπογραμμίζει αυτές, ενδέχεται να επεκταθούν το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Τα ταξίδια έχουν διακοπεί από τα μέσα Μαρτίου λόγω διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα. Η επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών προειδοποίησε ότι «συντονισμένη απεργιακή κινητοποίηση και μεγάλης κλίμακας διαδηλώσεις προγραμματίζονται για την Πέμπτη 6 Απριλίου.

Η βιομηχανική δράση μπορεί να ξεκινήσει το απόγευμα πριν από την ημέρα της απεργίας και να διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Πρέπει να παρακολουθείτε τα μέσα ενημέρωσης, να ελέγχετε τις πιο πρόσφατες συμβουλές με τους χειριστές πριν ταξιδέψετε, να αποφεύγετε τις διαδηλώσεις και να ακολουθείτε τις συμβουλές των τοπικών αρχών».

Αυθόρμητες διαδηλώσεις στο κέντρο του Παρισιού και αλλού στη Γαλλία έχουν οργανωθεί από τα μέσα Μαρτίου.

Είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν διαμαρτυρίες και θα μπορούσαν να γίνουν με ελάχιστη προειδοποίηση. Ορισμένες διαμαρτυρίες έγιναν βίαιες. Οι διαμαρτυρίες μπορεί να οδηγήσουν σε διακοπές στα οδικά ταξίδια. Υπάρχει επίσης συνεχής απεργιακή δράση που επηρεάζει πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων μεταφορών».

Η προειδοποίηση της Air France

H Air France δημοσίευσε επίσης μια ενημερωμένη ειδοποίηση για ταξίδια έως τις 31 Μαρτίου, λόγω απεργίας.

Η Γαλλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC) ζήτησε από όλες τις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν τα δρομολόγια πτήσεων από και προς το Παρίσι Orly και ορισμένα γαλλικά αεροδρόμια. Αυτό θα οδηγήσει σε ακυρώσεις και καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία οι επιβάτες που επηρεάζονται από ακυρώσεις σε πτήσεις θα ειδοποιηθούν μεμονωμένα μέσω SMS, e-mail ή μέσω της εφαρμογής της Air France.

Ωστόσο, ο αερομεταφορέας σκοπεύει να πραγματοποιήσει όλες τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων από/προς το αεροδρόμιο του Παρισιού Charles de Gaulle.