Ένας υπουργός της κυβέρνησης συμβούλεψε όσους σκέφτονται να ταξιδέψουν στη Γαλλία να ελέγξουν τις τελευταίες συμβουλές του Υπουργείου Εξωτερικών εν μέσω συνεχιζόμενων ταραχών σε ολόκληρη τη χώρα.

Το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης ενημέρωσε την ταξιδιωτική του συμβουλή την Παρασκευή, προειδοποιώντας για πιθανή διακοπή των οδικών μετακινήσεων και των δημόσιων συγκοινωνιών μαζί με την πιθανότητα απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Οι ταξιδιωτικές συμβουλές, οι οποίες προειδοποιούσαν ότι οι τοποθεσίες και ο χρόνος των ταραχών ήταν «απρόβλεπτες», παρέμειναν αμετάβλητες το Σαββατοκύριακο.

Η βία έχει ξεσπάσει σε ολόκληρη τη Γαλλία μετά τον θανατηφόρο πυροβολισμό της 17χρονης Nahel Merzouk στο προάστιο του Παρισιού Nanterre την περασμένη Τρίτη.

Σχεδόν 3.000 συλλήψεις αναφέρθηκαν ότι έγιναν από την Πέμπτη, με περίπου 45.000 αστυνομικούς να έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα για δεύτερη νύχτα το Σάββατο με σημεία ανάφλεξης, συμπεριλαμβανομένης της μεσογειακής πόλης-λιμάνι της Μασσαλίας. Η βία έχει εξαπλωθεί επίσης στη Λιλ, τη Λυών, τη Νίκαια και το Στρασβούργο.

Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Στιβ Μπάρκλεϊ, δήλωσε στο πρόγραμμα Sophy Ridge του Sky την Κυριακή : «Είναι κάτι που το Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας θα παρακολουθεί πολύ στενά. Διατηρούν τακτικές ενημερώσεις στον ιστότοπό τους.”

Οι πιο πρόσφατες συμβουλές δεν έχουν φτάσει στο σημείο να προειδοποιούν για όλα εκτός από τα απαραίτητα ταξίδια – ένα μέτρο που θα ακύρωνε πολλά συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης.

Ωστόσο, η FCDO είπε: «Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να λάβετε ταξιδιωτική ασφάλιση και να ελέγξετε ότι παρέχει επαρκή κάλυψη».

Η ταξιδιωτική οδηγία, που αναθεωρήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι, ανέφερε: «Από τις 27 Ιουνίου, ταραχές έχουν λάβει χώρα σε ολόκληρη τη Γαλλία. Πολλοί έχουν γίνει βίαιοι. Στο στόχαστρο έχουν γίνει καταστήματα, δημόσια κτίρια και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

«Ενδέχεται να υπάρξουν διακοπές στα οδικά ταξίδια και να μειωθεί η παροχή τοπικών συγκοινωνιών. Ορισμένες τοπικές αρχές ενδέχεται να επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Οι τοποθεσίες και ο χρόνος των ταραχών είναι απρόβλεπτοι. Θα πρέπει να παρακολουθείτε τα μέσα ενημέρωσης, να αποφεύγετε περιοχές όπου γίνονται ταραχές, να ελέγχετε τις τελευταίες συμβουλές με τους χειριστές όταν ταξιδεύετε και να ακολουθείτε τις συμβουλές των αρχών».

Η Eurostar προειδοποίησε ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες θα είναι «εξαιρετικά περιορισμένες» από τις 21:00 ώρα Γαλλίας έως τις 5 π.μ. λόγω των δημόσιων διαμαρτυριών στη Γαλλία και είπε ότι οι επιβάτες που θέλουν να αναβάλουν τα ταξίδια θα μπορούσαν να ανταλλάξουν εισιτήρια.

Περίπου 17 εκατομμύρια Βρετανοί επισκέπτονται τη Γαλλία κάθε χρόνο, σύμφωνα με την FCDO.

Ο ταξιδιωτικός συντάκτης Rory Boland είπε: «Αν και το Υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδώσει συμβουλές σε όσους ταξιδεύουν στη Γαλλία ότι το ταξίδι τους θα μπορούσε να διαταραχθεί από τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις και προειδοποίησε τις τοπικές αρχές να επιλέξουν να εφαρμόσουν απαγόρευση κυκλοφορίας, δεν συμβουλεύουν να μην ταξιδέψουν στη Γαλλία. Χώρα.

«Εάν επιλέξετε να μην ταξιδέψετε, οι πάροχοι διακοπών είναι απίθανο να παρέχουν επιστροφή χρημάτων υπό αυτές τις συνθήκες, εκτός εάν έχετε μια ευέλικτη πολιτική κρατήσεων.

«Αξίζει να ελέγξετε το συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισής σας για να δείτε τα ενδεχόμενα για τα οποία καλύπτεστε, αλλά και πάλι, τα συμβόλαια είναι απίθανο να προσφέρουν επιστροφή χρημάτων εκτός εάν η FCDO έχει συμβουλεύσει να μην ταξιδέψετε.

«Όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι τηρούν μια ολοκληρωμένη πολιτική πριν ταξιδέψουν, ιδιαίτερα καθώς οι συνθήκες μπορεί να αλλάξουν».