Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν από την Πέμπτη έως και την Παρασκευή οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων στην Γαλλία από αύριο, διαμαρτυρόμενοι για τις κυβερνητικές εργασιακές μεταρρύθμισης.

Οι ταξιδιώτες προς/από την Γαλλία θα μετακινηθούν με ταλαιπωρία αφού πτήσεις και δρομολόγια θα ακυρωθούν ή θα πραγματοποιηθούν με σοβαρές καθυστερήσεις, σε κινητοποιήσεις που έχουν βάθος χρόνου μέχρι το καλοκαίρι και οι Γάλλοι συνδικαλιστές χαρακτηρίζουν ως “μια έντονη και μακρόχρονη σύγκρουση” με την κυβέρνηση Μακρόν.

Σύμφωνα με το Eurocontrol, οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν μείωση κατά 30% των αφίξεων/ αναχωρήσεων στα κύρια αεροδρόμια του Παρισιού, Charles de Gaulle και Orly καθώς και στο Μπορντό, στη Λυών, στη Μασσαλία, στη Νάντη και στην Τουλούζη.

Και πριν τελειώσει η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, οι εργαζόμενοι της Air France έχουν ζητήσει από τα συνδικάτα να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 23 Μαρτίου.

Στην περίπτωση απεργίας στην Air France, η εταιρεία θα ενημερώσει τους επιβάτες από την προηγούμενη ημέρα εάν ακυρωθεί η πτήση τους, ενώ ενδέχεται να μειώσει τον αριθμό των επιβατών που επιτρέπονται σε ορισμένες πτήσεις εάν δεν υπάρχει επαρκές πλήρωμα θαλάμου επιβατών.

Στους σιδηρόδρομους, το προσωπικό που εργάζεται για τον εθνικό φορέα εκμετάλλευσης σιδηροδρόμων τον SNCF, θα πραγματοποιήσει 48ωρη απεργία αύριο Τετάρτη τα ξημερώματα μέχρι και την Παρασκευή, ενώ τα δρομολόγια της Eurostar, θα πραγματοποιούνται κανονικά.

Οι εργαζόμενοι στις σιδηροδρομικές μεταφορές θα συνεχίσουν σε απεργιακές 48ωρες κινητοποιήσεις λίγο μετά το Πάσχα των Καθολικών στις 3 Απριλίου μέχρι και τις 28 Ιουνίου.