thessaloniki2902Fam trip Βρετανών τουριστικών πρακτόρων διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στο Λονδίνο και την αεροπορική εταιρεία British Airways, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης φιλοξένησε για ένα τετραήμερο (4-7 Απριλίου), 9 τουριστικούς πράκτορες από γνωστά ταξιδιωτικά γραφεία της βρετανικής πρωτεύουσας. Έγινε προσπάθεια ώστε να προωθηθούν συμφωνίες ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και τη Μεγάλη Βρετανία για την ανάδειξη του city break τουρισμού, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που προσφέρουν οι κοντινοί προορισμοί όπως είναι η Χαλκιδική και η Θάσος για τουρισμό αναψυχής (leisure). Επιπλέον έγινε επαφή με βρετανικά τουριστικά πρακτορεία που εξειδικεύονται στα γαμήλια ταξίδια, ώστε η Θεσσαλονίκη να αναδειχθεί σε γαμήλιο προορισμό για Άγγλους.

Οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων της Βρετανίας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη Θεσσαλονίκη, να γνωρίσουν από κοντά την κουλτούρα της και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της, να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα, να διασκεδάσουν και να ταξιδέψουν μέχρι τη Βεργίνα προκειμένου να θαυμάσουν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς.

Η παρουσίαση της Θεσσαλονίκης ως ελκυστικού προορισμού πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο The Met, ενώ στο workshop που ακολούθησε, συμμετείχαν ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες από τη Θεσσαλονίκη.