Στην προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού στοχεύει ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω. Ειδικότερα, ο Οργανισμός, στο πλαίσιο του προγράμματος Mount Athos Area Kouzina 2015, η επίσημη παρουσίαση του οποίου θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, συνδέει τη γαστρονομία της περιοχής με τον τουρισμό.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Mount Athos Area Kouzina 2015 θα παρουσιαστούν ολοκληρωμένα πακέτα “γαστρονομικών διακοπών”, τα οποία θα παραδοθούν σε εκπροσώπους τουριστικών γραφείων, αποτελώντας ολοκληρωμένη πρόταση προς πώληση.

Θα ακολουθήσουν γαστρονομικές παρουσιάσες αλλά και περιγραφές τοπικών μαγειρικών ζαχαροπλαστικών τεχνικών, οι οποίες αποτελούν τον επικοινωνιακό άξονα των εκδηλώσεων του Mount Athos Area Kouzina 2015, με τίτλο “22 τοπικά προϊόντα τυλιγμένα σε μια πίτα”.

Η παρουσίαση του νέου Area Kouzina 2015 διοργανώνεται από τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και τη chef Ντίνα Νικολάου.