Στροφή στην γαστρονομία κάνει η Μαγνησία. Το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη του τοπικού γαστρονομικού χάρτη έγινε με μία επιτυχημένη -και με αθρόα προσέλευση- εκδήλωση για το θέμα.
Την εκδήλωση για την ανάπτυξη γαστρονομικών κοινοτήτων στην περιφέρεια της Θεσσαλίας διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας στον Βόλο, με την συμμετοχή ξενοδόχων, επιχειρηματιών εστίασης και παραγωγών της Μαγνησίας.

Βασικός ομιλητής ήταν ο βραβευμένος συγγραφέας Γιώργος Πίττας, ο εμπνευστής του “Ελληνικού Πρωινού” του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και ιδρυτής της ιστοσελίδας Greek Gastronomy Guide.
Τόσο ο κ. Πίττας όσο και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης επισήμαναν πως για να καταστεί ο Βόλος και το Πήλιο ένας προορισμός γαστρονομικός, απαιτείται η πολιτιστική αυτογνωσία.
Ωριμότητα όλων των εμπλεκομένων και κυρίως αλληλεγγύη και συνέργεια όλων. Επιχειρηματιών, παραγωγών, εμπόρων, ξενοδόχων και όλων των επαγγελμάτων που περιστρέφονται γύρω από την παραγωγή.

Ο κ. Πίττας μέσω του συγγράμματος του «Γαστρονομικές Κοινότητες – Γαστρονομικοί Προορισμοί», ανακοίνωσε το μανιφέστο των γαστρονομικών κοινοτήτων που θα δημιουργηθούν.
Στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα ένα μεγάλο τραπέζι γνώσης, συνεργασίας και χαράς. Άρα πόλος έλξης για τους ξένους επισκέπτες.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας συντάσσεται στις “Γαστρονομικές Κοινότητες – Γαστρονομικοί Προορισμοί”

Η Ένωση Ξενοδόχων συντάσσεται με το πρόγραμμα θεωρώντας πως ο καλύτερος τρόπος για να αναπτυχθεί γαστρονομικά ένας τόπος είναι να κινητοποιηθούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι σφυρηλατώντας σχέσεις εμπιστοσύνης. Αλληλοϋποστήριξης και αλληλεγγύης, τόνισε ο Γιώργος Ζαφείρης.
“Το πρόγραμμα, είπε χαρακτηριστικά, είναι για όσους αγαπούν τη δουλειά, για όσους συνεργάζονται και πιστεύουν ότι το κοινό καλό είναι καλό όλων”.
Το τρίπτυχο Γαστρονομία-Πολιτισμός-Τουρισμός αποτελεί μια συνολική πρόταση για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ώστε να όλοι μαζί οι εμπλεκόμενοι καλύτεροι πρεσβευτές της τουριστικής μας ταυτότητας.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, ευχαριστεί για την άριστη συνεργασία της εκδήλωσης τους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, τον Γιώργο Πίττα, την Ελένη Καραϊσκου (Kritsa Gastronomy Hotel) για την ιδέα και την Αγγελική Βογδάνου για την αμέριστη βοήθεια της στην υλοποίηση της εκδήλωσης, το εξαιρετικής ποιότητας Τυροκομείο «ΚΑΡΑΚΑΝΑΣ» και το εργαστήρι «ΣΤΡΑΚΑΣ» για τα εδέσματα.
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Αναστάσιος Μπατζιάκας, αντιδήμαρχος τοπικής ανάπτυξης και τουρισμού, Απόστολος Ζαρκάδας-Βεργής, εκπρόσωπος του ΙΙΕΚ, Αγγελική Τομαρά, μέλος του Δ.Σ. ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και μέλος επιτροπής διαβούλευσης Δήμου Βόλου, Στέφανος Στεφάνου, Πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρήσεων Εστίασης, Κωνσταντίνος Λεβέντης, ξενοδόχος και αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), Γεωργία Ταμπάκη και Γιώργο Παπαμακάριο από το τμήμα Τουρισμού Δήμου Βόλου, ο Αερολιμενάρχης Κωνσταντίνος Ευσταθίου και ο Νικόλαος Σαρούκος, προϊστάμενος τμήματος επιθεωρήσεων, ελέγχου και τουριστικής ανάπτυξης της ΠΥΤ Θεσσαλίας.
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους πολλά μέλη και φίλοι της Ένωσης, σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης, επιχειρηματίες της εστίασης και ντόπιοι παραγωγοί.