Το βιβλίο “Γαστρονομικός Χάρτης Εύβοιας και Σκύρου” παρουσίασαν την περασμένη Τετάρτη το Επιμελητήριο Εύβοιας σε συνεργασία με το ΙΕΚ Praxis.

Το 253 σελίδων βιβλίο που επιμελήθηκε η δημοσιογράφος κυρία Αίσσυ Νίκα περιέχει 100 αυθεντικές συνταγές από όλη την Εύβοια καθώς και παρουσιάσεις και αφιερώματα για τον εναλλακτικό τουρισμό αλλά και για την ιστορία του Νομού.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο βουλευτής Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ακριώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, η Δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας Μιλτιάδης Χέλμης.

Μετά το πέρας της παρουσίασης ακολούθησε μπουφές με Ευβοϊκά προϊόντα και πιάτα, από την Κύμη, την Ιστιαία, την Κάρυστο, την Δίρφυ και την Σκύρο.

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μεταξύ άλλων κατσικάκι λεμονάτο, αστακομακαρονάδα και αμυγδαλωτά Σκύρου. Μπακλαβά και σύκα Κύμης, προϊόντα μελιού από τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Καρύστου, κρασιά από οινοποιεία της Εύβοιας Tziveri Wines και Lykos Wines. Φυσικά τα τυριά της Καρύστου, τα ζαχαρωτά από τους συλλόγους της Νότιας και Βόρειας Εύβοιας αλλά και το υπέροχο ριζότο με μανιτάρια και σουβλάκια με μανιτάρια από την εταιρεία Δίρφυς Μανιτάρια.