Το φαγητό αποτελεί έναν από τους βασικότερους αλλά και ομορφότερους τρόπους γνωριμίας σε βάθος ενός τόπου .Για αυτό το λόγο η Τήνος πρόκειται να φιλοξενήσει το δεύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ <<FOOD PATHS>> στις 13 και 14 Απριλίου, το οποίο διοργανώνεται από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος του νησιού.
<<Πιστεύουμε πως δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε από την αρχή κανένα τουριστικό προϊόν. Ο γαστρονομικός μας πολιτισμός υπάρχει παντού, στην θάλασσά και στην γη μας, στα κατώγια, στα κελάρια, στα σπίτια μας αλλά και στους θησαυρούς που κρατάνε στα χέρια τους και στην ψυχή τους οι άνθρωποι του τόπου αυτού. Η εξωστρέφεια αυτού του πολιτιστικού μας στοιχείου αφορά όλους, από το μικρότερο καφενείο μέχρι το μεγαλύτερο εστιατόριο. Πρέπει όμως να διαχειρίζεται με σεβασμό και αγάπη>>, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Τήνου
Το FOOD PATHS είναι δράση που γεννιέται φέτος, αλλά στόχος είναι να συνεχίσει και με αργά, άλλα σταθερά βήματα θα μεγαλώνει και θα εμπλουτίζεται.
<<Ο τόπος μας έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να θεωρηθεί γαστρονομικός προορισμός, είτε σαν νησί από μόνο του, είτε στα πλαίσια μιας ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής (Κυκλάδες, Αιγαίο)>>, τονίζει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Τήνου.
Το πρόγραμμα:
Τετάρτη 13/4 :
10:00 Εργαστήριο για τα αλλαντικά & τα παστά.
12:00 Εργαστήριο για την κονσερβοποίηση (γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες κλπ.).
14:00 Εργαστήριο για street food βασισμένο σε τοπικά προϊόντα.
16:00 Εργαστήριο για cocktail με τοπικά προϊόντα.
19:00 Ημερίδα-συζήτηση με θέμα “ανάπτυξη συνεργιών και την προώθηση των τοπικά παραγόμενων προϊόντων”.
Πέμπτη 14/4 :
12:00 “Η παράδοση συναντά την καινοτομία” . Τέσσερις γνωστοί σεφ θα μαγειρέψουν μαζί με τέσσερις νοικοκυρές της Τήνου.
15:00 Γεύμα στην παλιά μονή-σχολείο Ουρσουλινών (Θα μαγειρέψουν οι γυναίκες μαγέιρισσες του νησιού)