Υψηλές επιδόσεις κατέγραψε το α’ τρίμηνο του 2023 ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενισχύοντας περαιτέρω την ηγετική του θέση σε όλες τις δραστηριότητας, με τα συνολικά έσοδα να διαμορφώνονται σε 819,7 εκατ. ευρώ έναντι 634 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω αυξημένων εσόδων στην κατασκευή.

Η λειτουργική κερδοφορία (προσαρμοσμένο EBITDA) αυξήθηκε στα 123,6 εκατ. ευρώ έναντι 105 εκατ. ευρώ για το 2022 λόγω αυξημένης κερδοφορίας σε κατασκευή και παραχωρήσεις. Τα καθαρά κέρδη αποδιδόμενα στους μετόχους προσαρμοσμένα για μη λειτουργικά αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο του 2023 ανήλθαν σε 23 εκατ. ευρώ, σημαντικά ενισχυμένα έναντι των 9,6 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Η ρευστότητα του ομίλου παραμένει ισχυρή με τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα να ανέρχονται σε 1,558 δισ. ευρώ, έναντι 1,491 δισ. ευρώ στο τέλος του 2022.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, το κατασκευαστικό ανεκτέλεστο του ομίλου ανέρχεται πλέον σε 5,5 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των έργων που αφορούν σε ίδιες επενδύσεις όπως ο Διεθνής Αερολιμένας Κρήτης στο Καστέλι, η Εγνατία Οδός, η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο στην Κομοτηνή και το IRC στο Ελληνικό.

Η εταιρεία προσβλέπει σε περαιτέρω θετικά αποτελέσματα για τις επόμενες περιόδους, καθώς ένας σημαντικός αριθμός έργων και επενδύσεων που βρίσκονται αυτή την στιγμή προς υλοποίηση αναμένεται να ωριμάσει και να ενισχύσει σημαντικά τα έσοδα και την κερδοφορία σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Επιπλέον, συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την αγορά για νέες ευκαιρίες δεδομένου του σημαντικού αριθμού έργων και επενδύσεων που αναμένονται τα επόμενα χρόνια.