Την έντονη προτίμησή τους στις χειμερινές προσφορές διακοπών έδειξαν οι Γερμανοί το Μάιο του τρέχοντος έτους, αφήνοντας τις καλοκαιρινές πωλήσεις για διακοπές στα ίδια επίπεδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του fvw.

Ειδικότερα, τα ταξιδιωτικά γραφεία στη Γερμανία αύξησαν τις συνολικές πωλήσεις των διακοπών τους κατά 4% το Μάιο, μετά από τη μείωση κατά 8% που υπέστησαν τον Απρίλιο, σύμφωνα με την τελευταία αντιπροσωπευτική ανάλυση πωλήσεων των 1.500 ταξιδιωτικών γραφείων από τους ερευνητές της GfK.

Οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2017 σταμάτησαν στα επίπεδα του περασμένου έτους το Μάιο, μετά από μια περίοδο καλών αυξήσεων τους τελευταίους μήνες, οδηγώντας τη συνολική ανάπτυξη για αυτό το καλοκαίρι στο + 3%.

Όσον αφορά στους μήνες αναχώρησης, ο Ιούλιος (+ 4,6%) και ο Σεπτέμβριος (+ 8,8%) είχαν σταθερές αυξήσεις αλλά ο Αύγουστος ήταν κατά 3,2% χαμηλότερα. Οι πωλήσεις Μαΐου έκλεισαν με πτώση 13,8%, αλλά οι κρατήσεις για τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 20,6% λόγω των φετινών πιο αργοπορημένων ανοιξιάτικων διακοπών σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Επιπλέον, καταγράφηκε έκρηξη στις πρόωρες κρατήσεις διακοπών για την χειμερινή περίοδο 2017/18 κατά το μήνα Μάιο. Συγκεκριμένα, τα έσοδα από τις πωλήσεις για διακοπές τον επόμενο χειμώνα αυξήθηκαν κατά 21% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2016 αντιπροσωπεύοντας το ένα τέταρτο των συνολικών εσόδων από πωλήσεις τον περασμένο μήνα.

Βασικός παράγοντας αυτής της αύξησης, σύμφωνα με την GfK, είναι η συνεχής πολιτική των κορυφαίων ταξιδιωτικών πρακτόρων να ανοίξουν τα χειμερινά τους προγράμματα για κρατήσεις ταξιδιωτικών γραφείων πριν από τις επίσημες παρουσιάσεις των φυλλαδίων τους και νωρίτερα από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια.