Επιστρέφουν δυναμικά στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος των Γερμανών φέτος οι τουριστικοί προορισμοί που είχαν πληγεί από την κρίση, καθώς η ζήτηση παραμένει ισχυρή για την περιοχή της Δυτικής Μεσογείου, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ειδικότερα, το Μαρόκο και η Αίγυπτος οδεύουν προς μια σαφή ανάκαμψη, ενώ και η Τουρκία ετοιμάζεται για την πολυαναμενόμενη επιστροφή στην γερμανική αγορά, αναφέρει η έρευνα «Holiday Monitor 2017» από την ηλεκτρονική πύλη πωλήσεων Holidaycheck.

Συνολικά, οι 19 από τους 20 σημαντικότερους προορισμούς πακέτων διακοπών εμφανίζουν καλή έως πολύ καλή ανάπτυξη μέχρι τώρα για το καλοκαίρι 2017, όπως προκύπτει από την ανάλυση των κρατήσεων της Holidaycheck κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών.

Συγκεκριμένα το Μαρόκο παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, με τις κρατήσεις να κινούνται ανοδικά έως και 162%, ενώ οι κρατήσεις για την Αίγυπτο έχουν διπλασιαστεί σε σύγκριση με το αδύναμο προηγούμενο έτος (όταν υπήρχε μια πτώση 36%) χάρη στις χαμηλές τιμές.

Το δρόμο της ανάκαμψης ακολουθεί επίσης και η Τυνησία με άνοδο 47% μετά από πτώση 55% το περασμένο έτος. Επιπλέον, η Ισπανία είναι πάνω από 2% μετά την πολύ ισχυρή ανάπτυξη του προηγούμενου έτους. Μοναδική χαμένη είναι η Τουρκία, με μια πτώση 21% στις κρατήσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών.

Σε γενικές γραμμές, ένας στους τρεις Γερμανούς επηρεάζεται από τις πολιτικές εξελίξεις και τα θέματα ασφάλειας κατά την επιλογή του προορισμού διακοπών, σύμφωνα με παράλληλη έρευνα 2.000 καταναλωτών η οποία πραγματοποιήθηκε από την ηλεκτρονική πύλη πωλήσεων διακοπών.

Προς το παρόν, η συνολική καλή ζήτηση ταξίδια αντικατοπτρίζεται επίσης σε νέα στοιχεία για τον αριθμό των επιβατών που πετούν από τα γερμανικά αεροδρόμια.

Πιο αναλυτικά, πέρυσι, ο αριθμός των επιβατών που πέταξαν από γερμανικά αεροδρόμια αυξήθηκε κατά 3,4% αγγίζοντας τα 112 εκατ. επιβάτες, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό γραφείο στατιστικής. Σημαντική αύξηση παρουσιάστηκε στην Ισπανία (+ 10%) και την Ελλάδα (+ 11%), αλλά ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε κατά 17% στην Τουρκία, κατά 28% στην Τυνησία και κατά 33% στην Αίγυπτο.

Τέλος, καλό είναι το ξεκίνημα για το 2017 με αύξηση 7% στους επιβάτες τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα τελευταία μηνιαία στοιχεία την Ένωση των Γερμανικών Αεροδρομίων.