Condor, Lufthansa και Εurowings έχουν ξεκινήσει φέτος τον χειμώνα νέες μακρινές πτήσεις σε εξωτικούς προορισμούς από τη Γερμανία, καλύπτοντας το κενό που άφησε η Air Berlin.

Η Condor της Thomas Cook ξεκίνησε εβδομαδιαίες πτήσεις από τη Φρανκφούρτη προς το Νασάου (Μπαχάμες) και τη Σαμάνα στη Δομινικανή Δημοκρατία, καθώς και από το Μόναχο στη Μαρτινίκα, το Ντουμπάι και το Ρεσίφε στη Βραζιλία.

Στο Ντίσελντορφ, η Condor ξεκινάει δρομολόγια στην Καραϊβική αυτό το μήνα, συμπεριλαμβανομένης της Πούντα Κάνα (δύο φορές την εβδομάδα) και εβδομαδιαία στη Λα Ρομάνα (Δομινικανή Δημοκρατία), το Κανκούν, το Μοντέγκο Μπέι και τα Μπαρμπάντος.

Επιπλέον, φέτος τον χειμώνα πραγματοποιεί πτήσεις τσάρτερ (για τον τουριστικό πράκτορα FTI) από τρία αεροδρόμια στο Ντουμπάι.

Η Lufthansa δρομολόγησε πέντε εβδομαδιαίες πτήσεις μακρινών αποστάσεων από το Βερολίνο στη Νέα Υόρκη και τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις από το Ντίσελντορφ προς το Μαϊάμι (τα δύο πρώην δρομολόγια Air Berlin).

Επιπλέον, έχει αυξήσει τις εβδομαδιαίες πτήσεις από Φρανκφούρτη προς Κέιπ Τάουν από τρεις σε πέντε και πρόσθεσε μια έβδομη εβδομαδιαία πτήση στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Από το Μόναχο, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας αύξησε καθημερινά τις πτήσεις προς Σαρλότ, Ντένβερ και Τόκιο.

Η θυγατρική της Eurowings, έχει ξεκινήσει εβδομαδιαίες πτήσεις από την Κολωνία στο Κέιπ Τάουν.

Από το Ντίσελντορφ, η αεροπορική εταιρεία θα εκτελεί πτήσεις προς τρεις προορισμούς της Καραϊβικής, την Πούντα Κάνα και το Πουέρτο Πλάτα δύο φορές την εβδομάδα και (από τις 18 Δεκεμβρίου) στο Κανκούν.