Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Πήτερ Αλταμάιερ, προτείνει περαιτέρω βοήθεια για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ύψους τουλάχιστον 25 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Από τον Ιούνιο και μετά, οι εταιρείες θα πρέπει να λάβουν μια ενίσχυση γεφύρωσης, όπως αναφέρεται σε έγγραφο που είναι στη διάθεση του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa.

Οι εταιρείες με έως και 249 υπαλλήλους θα πρέπει να μπορούν να λαμβάνουν έως και 50.000 ευρώ το μήνα από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο.

Ο στόχος είναι να παρασχεθεί στις μικρές και μεσαίες εταιρείες από βιομηχανίες που επηρεάζονται από το προσωρινό κλείσιμο λόγω πανδημίας μία πρόσθετη ενίσχυση ρευστότητας για τους μήνες Ιούνιο έως Δεκέμβριο 2020, διασφαλίζοντας έτσι την επιβίωσή τους.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας δήλωσε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται μια πρόταση για περαιτέρω βοηθήματα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, πολλοί περιορισμοί χαλάρωσαν σταδιακά. Ωστόσο, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες σε πολλές εταιρείες εξακολουθούν να είναι μερικώς ή πλήρως περιορισμένες λόγω της κρίσης.

Ο κ. Αλταμάιερ είχε ήδη ζητήσει γρήγορα βοήθεια για εταιρείες. “Ορισμένες εταιρείες απλά δεν έχουν άλλο χρόνο,” είπε στο dpa.