Η Cirium αποκάλυψε δεδομένα που δείχνουν τον αριθμό των προγραμματισμένων αφίξεων πτήσεων στη Γερμανία αυτόν τον μήνα και πώς συγκρίνονται με την προ-πανδημία.

Τον Ιούνιο του 2023, 65.220 πτήσεις έχουν προγραμματιστεί να φτάσουν στα γερμανικά αεροδρόμια – που ισοδυναμούν με περισσότερες από 11,4 εκατομμύρια θέσεις.

Οι αφίξεις στα γερμανικά αεροδρόμια προβλέπεται να φτάσουν το 75% των επιπέδων του 2019 , με τον Ιούνιο του 2019 να καταγράφει 86.619 αφίξεις πτήσεων.

Οι αποχωρήσεις αυξήθηκαν κατά 4% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2022 και κατά 153% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2021, καταδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη του κλάδου.

Τα πιο δημοφιλή διεθνή αεροδρόμια για αφίξεις στη Γερμανία θα είναι η Πάλμα, η Αττάλεια, το Άμστερνταμ, το Λονδίνο-Χίθροου και η Βιέννη.

Η Lufthansa προβλέπεται να είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία όσον αφορά τις αφίξεις πτήσεων στη Γερμανία τον Ιούνιο του 2023, ακολουθούμενη από τις Eurowings, Ryanair, Condor και Sun Express.

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης αναμένεται να δει τον μεγαλύτερο αριθμό προγραμματισμένων αφίξεων τον Ιούνιο, ακολουθούμενο από το Μόναχο, το Βερολίνο, το Ντίσελντορφ και το Αμβούργο.