Η Γερμανία δεν πρόκειται να χαλαρώσει τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στις μετακινήσεις στο πλαίσιο ανάσχεσης εξάπλωσης του κορωνοϊού, πριν από τις 20 Απριλίου, δήλωσε στην εφημερίδα Tagesspiegel η επικεφαλής της καγκελαρίας της Άνγκελα Μέρκελ, Χέλγκε Μπράουν.

«Δεν συζητάμε χαλάρωση (σ.σ.: των περιοριστικών μέτρων) μέχρι τις 20 Απριλίου. Μέχρι τότε θα παραμένουν σε ισχύ», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Οι ηλικιωμένοι, δε, θα πρέπει να μείνουν σε περιορισμό τόσο στις μετακινήσεις τους όσο και στις διαπροσωπικές επαφές τους για πολύ περισσότερο χρόνο από τους νεότερους.

Η Χ. Braun δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να ακολουθήσει παρόμοια στρατηγική με αυτή που εφαρμόζει η Νότια Κορέα προκειμένου να αντιμετωπίσει την πανδημία, χρησιμοποιώντας ψηφιακή παρακολούθηση για να προειδοποιήσει τους ανθρώπους εάν είχαν έρθει σε επαφή με μολυσμένα άτομα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε επίσης τη σημασία της παραμονής στο σπίτι και ζήτησε από τους Γερμανούς να είναι υπομονετικοί. «Κανείς δεν μπορεί να πει σήμερα με καθαρή συνείδηση ότι ξέρει πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η δύσκολη περίοδος. Δεν υπάρχει ακόμα λόγος να χαλαρώσουμε τους περιορισμούς», ανέφερε στο εβδομαδιαίο podcast που κυκλοφόρησε το Σάββατο.