Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο τουριστικός πράκτορας Schnieder Reisen με έδρα το Αμβούργο στη Γερμανία -πρωτοπόρος σε ταξίδια στις χώρες της Βαλτικής- έχει καταρρεύσει.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1996, από τους πιο γνωστούς παρόχους για Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη, κατέθεσε αίτηση αφερεγγυότητας.

Η Schnieder πρόσφερε εκδρομές στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία και έτσι ήταν πρωτοπόρος για τις περιοδείες στη Βαλτική.
Μέχρι το τέλος, η περιοχή παρέμεινε στο επίκεντρο του tour operator. Εξίσου σημαντική ήταν η περιοχή του Καλίνινγκραντ γύρω από Καινιξβέργη, η οποία ωστόσο, έκλεισε από τον ρωσικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Με τα χρόνια, ο Schnieder συμπλήρωσε το πρόγραμμα του με άλλους προορισμούς στη Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη καθώς και στην Κεντρική Ασία. Η Αρμενία, η Γεωργία, το Κιργιστάν, το Ουζμπεκιστάν και η Πολωνία ήταν μεταξύ των προορισμών, όπως και η Αγγλία, η Σκωτία και η Ουαλία καθώς και οι Σκανδιναβικές χώρες.

Πρόσφατα, ο τουριστικός πράκτορας είχε προσφέρει ένα νέο ταξίδι μετ’ επιστροφής στη Σκωτία με το σύνθημα “In the footsteps of Outlander”. Η Schnieder είχε αυξήσει την προσφορά της για τη Μεγάλη Βρετανία στις αρχές του 2020 -λίγες μέρες πριν την πανδημία- αναλαμβάνοντας την GB & I Travel.

Πρώτη υπόθεση για το Ταμείο Ταξιδιωτικής Προστασίας

Η αφερεγγυότητα είναι η πρώτη υπόθεση για το Ταμείο Προστασίας Ταξιδίων, το οποίο ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια.

Το ταμείο απαιτεί από όλους τους μεγάλους ταξιδιωτικούς φορείς να ασφαλιστούν σε περίπτωση αφερεγγυότητας. Η Γερμανική Ταξιδιωτική Ένωση DRV είναι ο κύριος μέτοχος. Σε συνεννόηση με τη Schnieder, το ταμείο θα συζητήσει τώρα την περαιτέρω διαδικασία και τον διαχειριστή αφερεγγυότητας.