Πτώση 15% στις καλοκαιρινές πωλήσεις διακοπών για τον Ιούλιο του 2017 κατέγραψαν ταξιδιωτικοί πράκτορες της Γερμανίας, αφήνοντας τις συνολικές πωλήσεις για το έτος μόλις στο 2% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία ανάλυση πωλήσεων της GfK.

Οι ελπίδες για μια ανάκαμψη των κρατήσεων εξανεμίστηκαν καθώς οι πελάτες παρέμειναν μακριά από ταξιδιωτικά γραφεία τον Ιούλιο.

Οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2% λόγω του συνδυασμού της μείωσης κατά 5% των κρατήσεων του καλοκαιριού και της μείωσης κατά 3% των κρατήσεων για τον επόμενο χειμώνα, οι οποίες ωστόσο αντισταθμίστηκαν από τις υψηλότερες κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2018.

Όσον αφορά τις αναχωρήσεις, ο ίδιος ο Ιούλιος ήταν επιτυχής, κλείνοντας με αύξηση 3,2% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους, ο οποίος ήταν ο μόνος καλοκαιρινός μήνας που εμφάνισε ανάπτυξη το 2016. Ωστόσο, ο Αύγουστος παραμένει μια μεγάλη απογοήτευση, με συνολική πτώση 4,3% στις κρατήσεις.

Αντίθετα, ο Σεπτέμβριος (+ 6%) και ο Οκτώβριος (+ 2%) εμφανίζουν καλύτερες πωλήσεις από ό, τι πέρυσι.

Ωστόσο, μετά από μια πτώση των πωλήσεων κατά 8% το καλοκαίρι του 2016, φαίνεται τώρα απίθανο για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες της Γερμανίας να μπορέσουν να επιστρέψουν στα καλά επίπεδα του καλοκαιριού του 2015 φέτος.