SONY DSC

Ανοδικά κινήθηκαν οι κρατήσεις από την Γερμανική αγορά τον Αύγουστο στην Χουργκάντα της Αιγύπτου και στην δική μας Κω, οσον αφορά στις χειμερινές διακοπές.

Οι Γερμανοί τουρίστες συνεχίζουν να επιλέγουν Αίγυπτο, μειώνοντας την ζήτηση σε Ισπανία και Τουρκία, ενώ ανάμεικτες είναι οι τάσεις για την ζήτηση σε Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία κρατήσεων προορισμών.

Η Χουργκάντα τον Αύγουστο σημείωσε αύξηση 74% στις κρατήσεις από την Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του t.o. Traveltainment (αύξηση 65% τον Ιούλιο και +100% Μάιο και Ιούνιο).

Ο Αύγουστος ήταν ένας απογοητευτικός μήνας κρατήσεων για την Ελλάδα από την Γερμανική αγορά, με μία μεγάλη εξαίρεση.

Αυτή της αύξησης 52% στις κρατήσεις για την Κω, καθώς οι Γερμανοί τουρίστες ανέκτησαν την εμπιστοσύνη τους στο νησί ως ασφαλές προορισμό.

Η ζήτηση για την Κρήτη υποχώρησε με το Ηράκλειο κατά -20% και η Ρόδος κατέγραψε πτώση κατά 7% στις κρατήσεις.

Στα κάτω και τα Κανάρια Νησιά -ο πιο δημοφιλής προορισμός χειμωνιάτικων διακοπών για τους Γερμανούς- που συνέχισαν να βλέπουν απογοητευτικές κρατήσεις και τον περασμένο μήνα.

Η Φουερτεβεντούρα -5%, το Λας Πάλμας -12%, η Νότια Τενερίφη Νότια -16% και η Αρσιφέ -3% υπέστησαν σημαντικές μειώσεις σε σύγκριση με την ίδια πέρυσι.

Για την Πάλμα ο Αύγουστος ήταν ο δεύτερος διαδοχικός μήνας χαμηλότερων κρατήσεων με πτώση 9% μετά από πτώση κατά 6% τον Ιούλιο.

Την ανοδική της δυναμική έχασε και η Αττάλεια.

Μετά από δύο μήνες διψήφιας -λόγω κράτησης καλοκαιρινών διακοπών- η Αττάλεια υποχώρησε τον Αύγουστο με πτώση των κρατήσεων κατά 14%.