Η Ελλάδα ήταν ο νικητής της ανάπτυξης όσο αφορά την προσέλκυση Γερμανών τουριστών για το 2014 μπροστά από την Ισπανία και την Τουρκία, ενώ η Αίγυπτος υπέστη τη μεγαλύτερη πτώση, σύμφωνα με την γερμανική τουριστική έκδοση fvw.

Ο συνολικός αριθμός των τουριστών που πετούν από τη Γερμανία σε κοντινούς και προορισμούς μεσαίων αποστάσεων αυξήθηκε στο 5,4% αγγίζοντας τους 19.94 εκατ. τουρίστες κατά το έτος που έληξε τον Οκτώβριο 2014, σύμφωνα με εκτιμήσεις που βασίζονται σε στοιχεία από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία και τη TUI Γερμανίας.

Η Ισπανία παρέμεινε ο πιο δημοφιλής προορισμός με αεροπλάνο σημειώνοντας μία αύξηση 6,9% ,δηλάδή 8,9 εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες έφθασαν αεροπορικώς στην Ισπανία.

Η Τουρκία παρέμεινε στη δεύτερη θέση με μια αύξηση 2,4% δηλαδή 3,9 εκατομμύρια τουρίστες που ταξιδεύουν από τη Γερμανία, ενώ η Ιταλία αυξήθηκε κατά 5,9% δηλασή 2,3 εκατομμύρια τουρίστες.

Η Ελλάδα, όμως, αποτελεί τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο προορισμό καθώς σημείωσε μια αύξηση 19% δηλάδή πάνω από δύο εκατομμύρια αεροπορικές αφίξεις από την Γερμανία .

Οι τρείς αυτές μεσογειακές χώρες επωφελήκαν από την μείωση κατά 19% των Γερμανών τουριστών που πέταξαν προς την Αίγυπτο ,δηλαδή 714.000 τουρίστες φέτος από 885.000 το προηγούμενο έτος. Η ζήτηση μειώθηκε λόγου της πολιτικής αναταραχής και των ταξιδιωτικών προειδοποιήσεων, συμπεριλαμβανομένου του επαναπατρισμού πολλών παραθεριστών από Σαρμ Ελ Σέιχ το Φεβρουάριο.

Μεταξύ των μικρότερων προορισμών, το Ισραήλ (+ 41%) έκανε την επάνοδο της φέτος λόγω των καλύτερων συνθηκών ασφαλείας, η Τυνησία (+ 16%), το Μαρόκο (+ 10%), η Βουλγαρία (+ 3,6%) και η Μάλτα (+ 3,8%). Αλλά η Πορτογαλία και η Κροατία παραμένουν στάσιμες ενώ η Κύπρος είδε μια πτώση κατά 13% των Γερμανών τουριστών που φθάνουν αεροπορικώς σύμφωνα με την fvw .