Διπλασιάστηκαν τον προηγούμενο μήνα οι κρατήσεις των Γερμανών για τη Hurghada, το κύριο αεροδρόμιο-πύλη για την Αίγυπτο. Ανοδική επίσης πορεία σημείωσαν και οι κρατήσεις για τα Κανάρια Νησιά ενώ η ζήτηση για την Ελλάδα υποχώρησε, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία.

Πιο αναλυτικά, η Hurghada ήταν ο ξεκάθαρος νικητής στη γερμανική αγορά πακέτων διακοπών το Μάιο, με αύξηση των κρατήσεων κατά 102% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία από τον κορυφαίο πάροχο κρατήσεων Traveltainment.

Στην Ισπανία, τα Κανάρια Νησιά κατέγραψαν καλή ζήτηση τον περασμένο μήνα με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης για καθένα από τα τρία μεγάλα νησιά, αντιστρέφοντας αρκετούς μήνες αδύναμων κρατήσεων.

Αντίθετα, οι κρατήσεις στην Ελλάδα υποχώρησαν μετά από αρκετούς μήνες έντονης ανάπτυξης. Το Ηράκλειο στην Κρήτη σημείωσε μόνο 6% άνοδο, μετά από αύξηση 8% τον Απρίλιο και ισχυρή άνοδο άνω του 30% το πρώτο τρίμηνο του 2017. Ομοίως, η Ρόδος υποχώρησε κατά 2% και η Κως εξασθένισε κατά 8% το Μάιο.

Επιπλέον, σχετικά καλά ήταν τα νέα για την Αττάλεια, όπου οι κρατήσεις μειώθηκαν μόνο κατά 5% τον Μάιο. Αυτή ήταν η χαμηλότερη πτώση για πολλούς μήνες για το αεροδρόμιο-πύλη της τουρκικής Ριβιέρας, αν και οι κρατήσεις εξακολουθούν να παραμένουν κάτω από το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας πτώση κατά 30% για το σύνολο του έτους.