Μεγάλη ζήτηση καταγράφουν οι μεγαλύτεροι γερμανικοί τουριστικοί όμιλοι για διακοπές στην Ελλάδα, λίγο πριν τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στον κόσμο την ITB, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου στο Βερολίνο.
Στη Γερμανία, φαίνεται πως η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για διακοπές, ενώ η Τυνησία και η Αίγυπτος δείχνουν να ανακάμπτουν από την κρίση των τελευταίων ετών, αργά αλλά σταθερά. Ο μεγαλύτερος tour operator TUI κατέγραψε για την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν αύξηση των κρατήσεων κατά 4% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο Thomas Cook κάνει λόγο για μεγάλη ζήτηση, που αντισταθμίζει τις απώλειες από τη μείωση των κρατήσεων για την Τουρκία.
Ο τουριστικός όμιλος All Tours καταγράφει «πολύ καλή ζήτηση» για την Ελλάδα και «καλή» για την Ισπανία, ενώ διαπιστώνει υποχώρηση των κρατήσεων για την Τουρκία. Η DER Touristik σημειώνει διπλασιασμό των κρατήσεων για την Ελλάδα σε σχέση με το 2016 με ταυτόχρονη μάλιστα άνοδο των κρατήσεων για χώρες της δυτικής Μεσογείου, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία, ενώ καταγράφει και τη δυναμική επιστροφή της Αιγύπτου στην τουριστική αγορά.Πηγή : www.dw.com, www.e-travelnews.gr