Η συνεχιζόμενη αύξηση των πωλήσεων στην Αίγυπτο, η καλύτερη ζήτηση για την Ισπανία και την Ελλάδα, αλλά και η πτώση για την Τουρκία ήταν οι κυριότερες τάσεις στις κρατήσεις για τη γερμανική αγορά πακέτων διακοπών τον περασμένο μήνα.

Πιο αναλυτικά, οι γερμανικές κρατήσεις για διακοπές στη Χουργκάντα ​​καθώς και τη Marsa Alam κατέγραψαν δυναμική αύξηση το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα τελευταία μηνιαία στοιχεία από τον κορυφαίο πάροχο κρατήσεων Traveltainment.

Η Χουργκάντα κατέγραψε αύξηση 86% στις κρατήσεις και η Marsa Alam άνοδο ως 121%, καθώς οι Γερμανοί πραγματοποίησαν περισσότερες χειμερινές διακοπές σε ηλιόλουστους στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας.

Παράλληλα, μετά από αρκετούς μήνες απογοητευτικών κρατήσεων, επικράτησαν καλύτερα νούμερα για τους Καναρίους Νήσους, το μεγαλύτερο προορισμό χειμερινών διακοπών.

Ταυτόχρονα, η Palma, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο προορισμού σε όρους όγκου, βελτιώθηκε κατά 4% μετά από πιο χαμηλές κρατήσεις κατά τους προηγούμενους δύο μήνες.

Επιπλέον, η Ελλάδα σημείωσε έναν καλό μήνα από πλευράς πωλήσεων στη γερμανική αγορά το Σεπτέμβριο, μετά από ασθενέστερες πωλήσεις τους τελευταίους μήνες. Οι κρατήσεις για το Ηράκλειο Κρήτης αυξήθηκαν κατά 27% σε ετήσια βάση και για τη Ρόδο κατά 35%.

Αντίθετα, η Τουρκία παρέμεινε σε ύφεση. Η Αττάλεια υπέστη άλλη μια μεγάλη διπλή πτώση κατά 36% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Ωστόσο, παρέμεινε ο δεύτερος μεγαλύτερος αερολιμένας προορισμού τον περασμένο μήνα όσον αφορά τον όγκο των πωλήσεων.