Αρκετοί ταξιδιωτικοί πράκτορες είναι έτοιμοι να επενδύσουν στην Condor. Για να βοηθήσουν στη διατήρηση της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας μακροπρόθεσμα, μετά την κατάρρευση της Thomas Cook Group.

Στελέχη του DER Touristik, του Schauinsland-Reisen του FTI και του Alltours, δήλωσαν στο FVW ότι η γερμανική ταξιδιωτική βιομηχανία υποστηρίζει την αεροπορική εταιρεία. Και θέλει να συνεχίσει να πετάει ως κύριος ανταγωνιστής της θυγατρικής της Lufthansa Eurowings, της TUIfly και άλλων αεροπορικών εταιρειών αναψυχής.

Η κερδοφόρα αεροπορική εταιρεία έχει εξασφαλίσει νομική προστασία. Καθώς και δεσμεύσεις για τη γεφύρωση δανείων ύψους 380 εκατ. ευρώ. Τόσο από τη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση όσο και την περιφερειακή κυβέρνηση της Έσσης για τους επόμενους έξι μήνες. Και τώρα βρίσκεται σε συνομιλίες με δυνητικούς επενδυτές.

Ο Ingo Burmester, επικεφαλής της DER Touristik για την Κεντρική Ευρώπη, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων της DPA ότι ο τρίτος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας της Γερμανίας δεν ενδιαφέρεται για τις αφερέγγυες επιχειρήσεις tour-operator της Thomas Cook.
“Έχουμε ένα πολύ καλά τοποθετημένο χαρτοφυλάκιο σημάτων και προϊόντων. Δεν έχει νόημα μόνο να κερδίζεις σε όγκο”, είπε. Αλλά δεν θα απέκλειε μειοψηφικό μερίδιο στην Condor.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά “δεν μπορώ να φανταστώ μια πλήρη εξαγορά του Condor. Αλλά δεν θα αποκλείσω ένα μερίδιο”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Gerald Kassner, επικεφαλής της Schauinsland-Reisen.
Δήλωσε ότι μια μειοψηφική συμμετοχή στο Condor θα μπορούσε να είναι μια πιθανότητα, δεδομένης της σημασίας της αεροπορικής εταιρείας ως εταίρου μεταφορέα.
Η Kassner έχει ήδη μερίδιο 50% στη μικρή αεροπορική εταιρεία Sundair.

Ένας εκπρόσωπος της Alltours δήλωσε στο FVW ότι είναι σίγουρος ότι η Condor θα βρει έναν ισχυρό επενδυτή.
Όμως, υπογράμμισε παράλληλα ότι “η Alltours δεν ενδιαφέρεται επί του παρόντος για συμμετοχή στην Condor. Ωστόσο, δεν θα αποκλείσαμε αυτό το βήμα εάν είναι απαραίτητο”.