Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για τον Βόλο ως τουριστικό προορισμό και για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην περιοχή μιλά σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 η Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Βόλου.

«Είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο λιμάνι του Βόλου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2022. Φέτος υπολογίζουμε πάνω από 50 κρουαζιερόπλοια και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι. Είναι ένα μήνυμα αισιόδοξο. Το λιμάνι του Βόλου αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό στην κρουαζιέρα και στόχος μας είναι με διάφορες προωθητικές ενέργειες να αυξήσουμε τις προσεγγίσεις στο λιμάνι και το γεγονός ότι τόσο νωρίς ήρθε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στον Βόλο μας χαροποιεί, μας γεμίζει αισιοδοξία και γενικότερα αποτυπώνει, θεωρώ, και την εικόνα της Ελλάδας ότι έχει πείσει ότι διαχειρίστηκε σωστά το πρόβλημα της πανδημίας, έχει χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τις ξένες αγορές», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Γεωργία Μποντού – Τοκαλή.

«Ο εσωτερικός τουρισμός αποτελεί βασικό στόχο, καθώς το 80% των επισκεπτών μας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχουμε, είναι από την Ελλάδα. Από το 2014 η πόλη μας ομορφαίνει συνεχώς, είναι μια ελκυστική πόλη, που προσελκύει όλο και περισσότερους ταξιδιώτες από Ελλάδα και εξωτερικό. Το πρόγραμμα Leader, που χρηματοδοτεί τον δήμο Βόλου, είναι για την ανάδειξη των μονοπατιών του Πηλίου. Είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό γιατί τα μονοπάτια θα εξωραϊστούν, θα γίνουν καθαρισμοί, κλαδέματα και θα τοποθετηθούν ενημερωτικές πινακίδες ώστε και οι επισκέπτες και οι ταξιδιώτες να γνωρίζουν τις διαδρομές. Οσον αφορά τον δήμο Βόλου αφορά 21 διαδρομές σε μήκος 120 χιλιομέτρων. Ο Βόλος και το Πήλιο είναι ένας τόπος απλός, αληθινός που αντιστέκεται στον μαζικό τουρισμό και απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν την αυθεντική ταξιδιωτική εμπειρία», τονίζει η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Βόλου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/georgia-mpontoy-tokali-ston