Στην Ανάληψη Μεσσηνίας βρέθηκε χθες το πρωί για λογαριασμό της σουηδικής κρατικής τηλεόρασης SVT1 το συνεργείο της Meter TV που έχει αναλάβει την κινηματογράφηση του δημοφιλούς ριάλιτι παιχνιδιού “Mästarnas mästare”.

Το «Masters of champions» είναι ένα τηλεοπτικό σόου που γυρίζεται εδώ και 11 χρόνια και για δεύτερη σερί σεζόν τα γυρίσματα θα γίνουν στην Ελλάδα.

Ήδη βρίσκονται στην περιοχή σπουδαία ονόματα όπως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χώρας Χένρικ Λάρσον, η κορυφαία αθλήτρια του στίβου στο έπταθλο και χρυσή Ολυμπιονίκης στην Αθήνα Καρολίνα Κλουφτ, οι αθλητές του χόκεϊ Κιμ Μάρτιν και Τόμι Σάλο, η μποξέρ Μικαέλα Λάουρεν, ο χαντμπολίστας Στάφαν Όλσον, ο Ολυμπιονίκης του σκι, Άντερς Σόντεργκρεν, ο πρωταθλητής του επί κοντώ Κίελ Ισακσον και άλλοι. Μιλάμε για ένα ριάλιτι που είναι στην κορυφή της τηλεθέασης στην Σουηδία και γυρίζεται εδώ και 11 χρόνια.

Μάλιστα οι Σουηδοί λατρεύουν την Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια κάνουν τα γυρίσματα είτε στη χώρα μας, είτε στην Καραϊβική. Πέρυσι είχαν γίνει τα γυρίσματα στην Κρήτη όπου υπήρξαν αντιδράσεις από τοπικούς φορείς, καθώς έγιναν κάποια γυρίσματα σε αρχαιολογικούς χώρους, αλλά φέτος θα γίνουν σε30 περιοχές της Μεσσηνίας, με την Κλουφτ και τον Λάρσον να είναι τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα.
«Το 2004 σε αυτή τη χώρα κέρδισα το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τώρα ήρθα για να κερδίσω έναν διαφορετικό διαγωνισμό. Έχω λίγα χρόνια που απέχω από αθλητικές δραστηριότητες, αλλά θα είναι κάτι το διασκεδαστικό και ήθελα να είμαι μέρος του», μας είπε η Κλουφτ για την παρουσία της στο ριάλιτι.

Τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν μέσα σε λίγες εβδομάδες και τα 10 επεισόδια μιας ώρας (με επαναλήψεις) θα προβληθούν στη Σουηδία το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2019. Η τηλεθέαση αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο καθώς οι Σουηδοί λατρεύουν τον αθλητισμό.

Έτσι, η Μεσσηνία θα βρεθεί στα σαλόνια χιλιάδων σπιτιών την εποχή που οι Σκανδιναβοί επιλέγουν προορισμό για τις θερινές διακοπές τους.

Επικεφαλής του τηλεοπτικού συνεργείου που απαρτίζεται από 50 περίπου άτομα είναι ο παραγωγός Pontus Gardinger.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τεχνικός εξοπλισμός μεταφέρθηκε από τη Σουηδία, ενώ έχουν αρχίσει ήδη να στήνονται τα σκηνικά και το στούντιο που απαιτούν οι ανάγκες των γυρισμάτων.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων θα επισκεφθούν τη Μεσσηνία δημοσιογράφοι μεγάλων εφημερίδων της Σουηδίας για ρεπορτάζ ενώ οι διάσημοι αθλητές – παίκτες θα διαμένουν σε πολυτελές ξενοδοχείο της Καλαμάτας.

Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν περίπου 30 μέρες και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Πηγή : messinialive.gr