Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι ο πρεσβευτής ελληνικού τουρισμού, ανακοίνωσε η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρα.

O κορυφαίος Ελληνας παίκτης του ΝΒΑ είναι ο πρωταγωνιστής στο νέο τηλεοπτικό σποτ για τον ελληνικό τουρισμό και απευθύνει παγκόσμιο κάλεσμα σε όλους να επισκεφθούν την πατρίδα μας και να απολαύσουν τις ομορφιές της φέτος το καλοκαίρι.

Το αστέρι του ΝΒΑ δήλωσε υπερήφανος για το νέο του ρόλο και ήδη «ανέβασε» το νέο σποτ στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media , όπου έχει εκατομμύρια ακόλουθους ανά τον πλανήτη και το “ταξίδεψε” σε όλο τον κόσμο, ενώ το βίντεο θα προβληθεί στις πρεσβείες, στα γραφεία του ΕΟΤ καθώς και σε όλα τα γραφεία Τύπου της Ελλάδας παγκοσμίως.

“Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για την πατρίδα μας που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί πλέον έναν πρεσβευτή του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό”, δήλωσε η Ελενα Κουντουρά.

Πραγματικά συγκινήθηκα όταν γνώρισα τον Γιάννη και την οικογένειά του γιατί έχει την Ελλάδα στην καρδιά του και την προβάλλει όσο μπορεί σε όλο τον κόσμο”.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ του ΝΒΑ αφού ευχαρίστησε την υπουργό για την «προσπάθεια που κάνει να ενισχύσει τον τουρισμό στην Ελλάδα».

«Προσπαθούμε να δείξουμε τις ομορφιές της, δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας. Αρχής γενομένης από τις 7 Ιουνίου με τον αγώνα δρόμου που θα κάνουμε. Αγαπάω την Ελλάδα εδώ γεννήθηκα. Μου δίνεται η ευκαιρία να δείξω τι σημαίνει Έλληνας και να βοηθήσω τον συνάνθρωπο μου.

Στην Αμερική λέω στους φίλους μου να έρθουν στην Ελλάδα για να γνωρίσουν τις ομορφιές της, τόνισε. Η χώρα μας είναι πανέμορφη. Ο καθένας ανάλογα με το τι είδους διακοπές θέλει να κάνει μπορεί να επιλέξει και το αντίστοιχο μέρος”.

Επίσης επίσης ότι πέρυσι επισκέφτηκε την Σαντορίνη για πρώτη φορά και του άρεσε πάρα πολύ, αλλά επειδή είναι παιδί της πόλη, αγαπά πολύ την Αθήνα.