Για το μέτρο της απόσταξης κρίσης, για τον «πράσινο τρύγο», αλλά και για τα πλεονεκτήματα των ελληνικών κρασιών μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, o Γιάννης Βογιατζής, πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και ιδιοκτήτης του Κτήματος Βογιατζή, επισημαίνοντας ότι η πανδημία έχει δημιουργήσει μεγάλο όγκο αδιάθετου κρασιού.

«Το μέτρο που ελήφθησαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και από την ελληνική κυβέρνηση είναι η απόσταξη κρίσης. Η απόσταξη είναι ένα είδος απόσυρσης. Γίνεται οινόπνευμα και πηγαίνει για βιομηχανική χρήση στο αποσταγματοποιείο. Συμπληρωματικά σε αυτό υπάρχει ο «πράσινος τρύγος». Ένα αμπέλι όταν δηλώνω ότι θέλω να το πάω στον «πράσινο τρύγο» ουσιαστικά το αποσύρω από την παραγωγή. Ο παραγωγός «κατεβάζει» όλα τα σταφύλια, ελέγχεται και πληρώνεται ένα ποσό στο στρέμμα το οποίο αντιστοιχεί στα έξοδα της καλλιέργειας και στην αποζημίωση από την απώλεια του εισοδήματος», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Βογιατζής. «Το σημαντικό είναι οι αγορές. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να μπορέσουμε να ξαναπουλήσουμε τις ποσότητες που πουλούσαμε και καλύτερα και στην Ελλάδα και στις εξαγωγές. Γιατί και οι εξαγωγές αυτό το διάστημα είναι σε μηδενική φάση, εκτός από λίγες αγορές που έχουν σούπερ μάρκετ», προσθέτει.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=86700