Σύνταξη: tourismtoday.gr
Για τις ευεργετικές ιδιότητες του μηλόξιδου μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Γιάννης Κασίμος, εμπορικός διευθυντής και διευθυντής παραγωγής της Οξοποιίας «Πάρος», η οποία ξεκίνησε το 1949, με ιδρυτή τον Φίλιππο Σιφναίο.
«Τη δεκαετία του ’70 ο Φίλιππος Σιφναίος ξεκίνησε να κάνει το μηλόξιδο. Ο άνθρωπος εκείνος πειραματιζόταν, γιατί για την εποχή εκείνη ένας πειραματισμός ήταν. Το μηλόξιδο παράγεται από τη ζύμωση των σακχάρων που έχει ο μηλοχυμός, τα οποία τα μετατρέπει σε ξίδι. Ετσι ξεκίνησε, πήρε χυμό, τον οποίο τον ζύμωσε κι έβγαλε ξίδι. Ηταν πρωτοπόρος. Αποδείχθηκε ότι το μηλόξιδο όχι μόνο είναι ένα από τα ωραιότερα ξίδια, αλλά από την άλλη μεριά έχει φοβερές ευεργετικές ικανότητες», τονίζει ο εμπορικός διευθυντής και διευθυντής παραγωγής της Οξοποιίας «Πάρος».
Κατ΄ αρχήν είναι αντιοξειδωτικό. Περιέχει πάρα πολλά αμινοξέα και αντιοξειδωτικά. Εν συνεχεία, βελτιώνει το επίπεδο της γλυκόζης και της ινσουλίνης μέσα στον οργανισμό και αυτό βοηθά στη μείωση πρόσληψης θερμίδων, οπότε έχουμε μια ισορροπία βάρους στον οργανισμό τη στιγμή που δεν παχαίνουμε ανεξέλεγκτα. Εγώ πιστεύω ότι το μηλόξιδο είναι το ξίδι του μέλλοντος. Βελτιώνει τα τριγλυκερίδια του αίματος, τη χοληστερόλη, βοηθάει στην αρτηριακή πίεση», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Κασίμος, λέγοντας ότι το μηλόξιδο συμβάλλει στη μείωση της τριχόπτωσης.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://soundcloud.com/user-665020045/giannis-kasimos-ston-chari