Για τη δύσκολη περίοδο που διανύουν επιχειρήσεις και πολίτες, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και για τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, o Γιάννης Κοντζιάς, δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού.

«Η Αιδηψός είναι ένας πλήρης προορισμός. Και δεν θα έλεγα μόνο η Αιδηψός, είναι όλος ο δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού. Πάντα έλεγα, από τα πρώτα μου βήματα στην αυτοδιοίκηση ότι η βόρεια Εύβοια είναι ενιαίο σύνολο, είναι ένας προορισμός πλήρης και με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να τον προβάλλουμε. Το φυσικό περιβάλλον είναι μοναδικό, πευκοδάση μέχρι τη θάλασσα. Μπορούμε σαφέστατα να υποστηρίξουμε το κλασικό μοντέλο “ήλιος-θάλασσα” γιατί οι παραλίες μας και στο Αιγαίο και στον Ευβοϊκό, αλλά και στον Δίαυλο των Ωρεών είναι για όλα τα γούστα», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Κοντζιάς.

Αναφερόμενος στα ιαματικά λουτρά της Αιδηψού που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες, ο δήμαρχος της περιοχής επισημαίνει: «Μπορεί ο Σύλλας να είναι ένας από τους φημισμένους Ρωμαίους που επισκέφθηκαν την περιοχή, ωστόσο, η Αιδηψός κρύβει κάτι πολύ πιο σπουδαίο, πολύ πιο μεγάλο. Είναι, μάλλον, ο πρώτος τουριστικός προορισμός ο οποίος έχει καταγραφεί στην ανθρώπινη ιστορία και από τις απαρχές του ελληνικού πολιτισμού.

»Δηλαδή, αναφέρομαι στον Ηρακλή σαφέστατα, ο οποίος έκανε τα λουτρά του στις Ηράκλειες Θέρμες, που είναι τα λουτρά της Αιδηψού, για να αποθεραπευτεί μετά από κάθε άθλο του. Έτσι γεννιέται η πρώτη μορφή τουρισμού, αφού ο Ηρακλής συμβολίζει τον άνθρωπο που αρχίζει να κατανικά τα στοιχεία της φύσης, να ελέγχει το περιβάλλον γύρω του. Έτσι, ο Ηρακλής χρειάζεται και ανάπαυση και ερχόταν στα Λουτρά της Αιδηψού για να θεραπευτεί, να ξεκουραστεί, για την ευεξία του, γεννώντας τον πρώτο τουριστικό προορισμό στην ανθρώπινη ιστορία».

Και καταλήγει: «Είναι γνωστά από τους αρχαίους χρόνους. Σαφέστατα δεν πρέπει να συνδέονται μόνο με τη νοσηρότητα και τη θεραπεία και την τρίτη ηλικία. Η ευεξία και τα σπα αφορούν κατά κύριο λόγο, τους νεότερους, τα νέα ζευγάρια και βέβαια δεν είναι κάτι που μπορούμε να χαρούμε μόνο το καλοκαίρι. Είναι ένας προορισμός 365 ημερών τον χρόνο».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=88671