Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης και δη της Χερσονήσου ως τουριστικών προορισμών, καθώς και για τη φέρουσα ικανότητα των προορισμών μιλά, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος.

«Ο δήμος Χερσονήσου είναι από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Εχει άνω των 80.000 τουριστικές κλίνες. Ο δήμος συγκεντρώνει Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο και Σεπτέμβριο 110.000 ισοδύναμου πληθυσμού απορρίμματα. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι ο δήμος Χερσονήσου είναι από τους δυναμικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, με τεράστια δυνατότητα. Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και, όπως λέει ο λαός, δεν πέφτει καρφίτσα στη Χερσόνησο», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Χερσονήσου.

«Πρέπει να ξεφύγουμε από το μοντέλο του τουρισμού που κυνηγάει κεφάλια. Εκτιμώ, δηλαδή, ότι τα εκατομμύρια των τουριστών που όλο και περισσότερο αυξάνονται δεν είναι η λύση στο πρόβλημά μας. Η λύση στο πρόβλημά μας είναι η βέλτιστη ποιότητα του τουρίστα που έρχεται ούτως ώστε τα κατά κεφαλή χρήματα που ξοδεύει να είναι περισσότερα. Αυτό τι σημαίνει απλά; Σημαίνει βελτίωση των υποδομών μας και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας, του τόπου μας, του δήμου Χερσονήσου», τονίζει ο Γιάννης Σέγκος, λέγοντας ότι ο δήμος προκρίνει την αλλαγή προς τον ποιοτικότερο τουρισμό.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://soundcloud.com/user-665020045/giannis-segkos-ston-chari