Ο υποψήφιος δημοτικό σύμβουλος με την παράταξη “Τρίπολη, Eνωμένοι μπροστά” Γιάννης Τρουπής, σε συνέντευξή του στην δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα.

Όπως είπε ο κύριος Τρουπής το πρωί της Τετάρτης 4, Οκτωβρίου έγιναν πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν “οι σχέσεις ήταν και θα παραμείνουν καλές τώρα που έχουν ανέβει οι τόνοι της αντιπαράθεσης και υπάρχει έντονη πόλωση. Οι εκλογές διαρκούν κάποια δευτερόλεπτα, ο κόσμος πάει να ψηφίσει αυτούς που είναι ικανοί. Είμαι από αυτούς που έχουν αποδείξει ότι είναι ενωτικοί. Αποδεδειγμένα έφερα παρατάξεις κοντά. Με πίεσαν να κρατήσω την ομοφωνία και τις ισορροπίες στο επιμελητήριο Αρκαδίας ενώ ήμουνα έτοιμος να φύγω. Έχω κατηγορηθεί ότι πάρα είμαι ενωτικός και παραβλέπω πράγματα. Την επόμενη μέρα των εκλογών αυτό που μας ενώνει όλους είναι όραμα αλλά και τα προβλήματα τα κοινά προβλήματα.

 

Την επόμενη είτε με δήμαρχο τον κύριο Τζιούμη, τον κύριο Σμυρνιώτη ή τον κύριο Γούργαρη, οφείλουμε εφόσον θέλουμε την πόλη μας ενωμένη και αναπτυξιακή να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη και να στηρίξουμε το δήμαρχο και τους συμβούλους. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι έχω κάνει πάρα πολλούς νέους φίλους. Έχω νιώσει την αποδοχή την στήριξη την αγάπη του κόσμου έχω δεχθεί μηνύματα ανεξαρτήτως του αποτελέσματος αλλά έχω γίνει δεκτή συμπεριφορών που δεν της περίμενα.

 

Έγινα δέκτης απειλών από αδερφό υποψηφίου απειλήθηκε η ζωή μου η σωματική μου ακεραιότητα. Δεν είχα σκοπό να αναφερθώ αλλά πρέπει ο κόσμος να μάθει τι γίνεται. Για να μην παρεξηγηθώ δεν θεωρώ ότι γι’ αυτό είναι υπεύθυνος ο κύριος Τζιούμης αλλά έχει ένα βαθμό ευθύνης εφόσον το έχει μάθει πρέπει να καταδικάσει το γεγονός να αποκλείσει κάποιον από το συνδυασμό του.

 

Πήγα στη γενική αστυνομική διεύθυνση, εκπροσωπώ τρεις θεσμούς και έχω οικογένεια, δεν θα μπορούσα να το αφήσω έτσι. Νομικά δεν έχω προσφύφει, ο κύριος αυτός αναγκάστηκε να πάει να δώσει εξηγήσεις δεν παραδέχτηκε τι είπε, έχουν καταγραφεί αυτά αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό το ηχητικό. Είχαμε μια διαφωνία με τον αδερφό του, κάποια πράγματα καθημερινά αλλά ό,τι και να έχει συμβεί δε φτάνεις στο σημείο να απειλήσεις τη ζωή κανενός.

Από τη στιγμή που κάποιοι το γνωρίζουν και ο κύριος Τζιούμης θεωρώ ότι το ήξερε, θα έπρεπε να το έχει καταδικάσει! Αν το είχε ακούσει θα έπρεπε να το είχε καταδικάσει.

Όταν είσαι σε μία προεκλογική περίοδο και κάποιοι φοβούνται ότι θα χάσουν τη θέση τους και δεν έχουν το σθένος να χειριστούν καταστάσεις και έχουν περάσει την πόρτα της φυλακής δεν είναι δύσκολο να το ξανακάνουν, δε φοβήθηκα αλλά επειδή με θεσμικό πρόσωπο έπρεπε να το καταγγείλω”.