Με σύμπραξη του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ξεκινά η λειτουργία της Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας, όπως δήλωσαν από κοινού ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής και ο κ. Δημήτρης Βολουδάκης, Διευθυντής κατάρτισης «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», που αποτελεί Ιδρυματική Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, κατά τη διάρκεια της οποίας υπογράφηκε η σχετική προγραμματική σύμβαση.

Ο κ. Τρουπής φανερά ικανοποιημένος δήλωσε: «Για το Επιμελητήριο είναι πρόκληση και τιμή να στηρίζουμε δράσεις για τον πρωτογενή τομέα που είναι η ατμομηχανή για τη μεταποίηση και το εμπόριο και προσφέρει οφέλη σε όλα μας τα μέλη» ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η πρόταση για την Ακαδημία Ελαιοκομίας του Αντιδήμαρχου Βόρειας Κυνουρίας κ. Πάνου Καμπουρολιά, έτυχε ομόφωνης αποδοχής από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας και της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη επιμόρφωσης– κατάρτισης των επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα, σημειώνοντας: «λόγω κλιματικής αλλαγής πρέπει να προετοιμαστούμε για το μέλλον, για τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αυτό θα φέρει, ώστε η ποιότητα των τοπικών προϊόντων να παραμένει στην κορυφή».

Παράλληλα ο κ. Τρουπής σημείωσε ότι στη Βόρεια Κυνουρία, τα τελευταία χρόνια, δεσπόζει η καλλιεργήσιμη ελιά και το ελαιόλαδο, η οποία είναι σημαντική εισροή χρημάτων που στηρίζει το τοπικό ΑΕΠ.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, υπογράμμισε ότι η συνεργασία για την Ακαδημία Ελαιοκομίας, ανοίγει τον δρόμο για νέες συνεργασίες και με άλλους κλάδους της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας τονίζοντας: «Οι συνδρομές των μελών μας δεν μένουν στο συρτάρι, αλλά ανταποδοτικά ενισχύουν δράσεις που ωφελούν τους ίδιους πολλαπλάσια».