Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το παρθενικό ταξίδι του πρώτου πλοίου της Explora Journeys του Explora I από το Σαουθάμπτον την επόμενη εβδομάδα ακυρώθηκε, λόγω ελαττωματικών πυρίμαχων πάνελ.

Το luxury παρακλάδι του ομίλου MSC Cruises γνωστοποίησε ότι μόλις πρόσφατα, πριν από την παράδοση του Explora I,  ενημερώθηκε «για ένα ζήτημα ότι ορισμένα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στο πλοίο δεν πληρούσαν τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας».

Ο πρώτος απόπλους για το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο έχει πλέον μετατεθεί από τις 17 Ιουλίου στην 1η Αυγούστου από την Κοπεγχάγη αντί για το λιμάνι της νότιας ακτής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως ανέφερε η εταιρεία «καθώς η ασφάλεια των επισκεπτών και του πληρώματος μας είναι ύψιστης προτεραιότητας, πήραμε την άμεση και υπεύθυνη απόφαση να μην παραλάβουμε το πλοίο, παρόλο που αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να ακυρώσουμε τον πρώτο απόπλου του πλοίου για να διασφαλίσουμε ότι μπορεί να παραδοθεί με τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας και θα έχει όλες τις κατάλληλες πιστοποιήσεις ασφαλείας».

Σύμφωνα με την MSC Cruises «όλα τα πλοία του στόλου της έχουν περάσει μια σειρά από αυστηρές πιστοποιήσεις ασφάλειας και λειτουργούν σύμφωνα με αυστηρούς διεθνείς, εθνικούς και τοπικούς κανονισμούς, ενώ υποβάλλονται σε πολλαπλές επιθεωρήσεις σε συνεχή και συχνή βάση.

Μόλις ήρθε στο φως το ζήτημα με τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στο Explora I, η η αδελφή μας εταιρεία Explora Journeys, πήρε την υπεύθυνη απόφαση να μην παραλάβει το πλοίο, παρόλο που αυτό σήμαινε ότι το πρώτο απόπλου ακυρώθηκε για να διασφαλιστεί ότι η το κρουαζιερόπλοιο θα έχει τις κατάλληλες πιστοποιήσεις όταν τεθεί σε λειτουργία.

Συνεργαζόμαστε στενά με τη Fincantieri για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα γρήγορα και κατάλληλα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και τη συμμόρφωση του πλοίου».

Τι λένε CLIA για την ακύρωση

Ένας εκπρόσωπος της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) δήλωσε ότι «η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος είναι η ύψιστη προτεραιότητα για τη βιομηχανία κρουαζιέρας και τα μέλη της γραμμής κρουαζιέρας μας – όπως φαίνεται από το ισχυρό ιστορικό ασφάλειας του κλάδου και την πολυεπίπεδη προσέγγιση για τη ρύθμιση, τις δοκιμές, την πιστοποίηση και τη συνεχή επιθεώρηση των πλοίων.

Συνεπώς, δρομολογούνται μόνο πλοία που έχουν πλήρη επιβεβαίωση ασφάλειας και σχετικές πιστοποιήσεις».