Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Μόσχα ανησυχεί για πιθανές διακρίσεις εις βάρος Ρώσων υπηκόων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι δεν θα έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο tass ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε σε συνέντευξη Τύπου “πως η Ρωσία ελπίζει ότι το νέο ευρωπαϊκό σύστημα με το πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID-19 δεν θα κάνει διακρίσεις εις βάρος Ρώσων πολιτών”.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ επισημαίνει πώς “η κίνηση της ΕΕ να εισαγάγει πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναγκαστικό εμβολιασμό. Και θα παραβίαζε την αρχή, ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι εθελοντικός”.

“Στο επίπεδο μας, ενημερώσαμε τους συναδέλφους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι περιμέναμε να λάβουν αποφάσεις που δεν θα κάνουν διακρίσεις εις βάρος Ρώσων υπηκόων”, δήλωσε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης.

Σεργκέι Λαβρόφ: “Σημαντική η αρχή του εθελοντικού εμβολιασμού”

“Η αρχή ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι εθελοντικός είναι πολύ σημαντική, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Η πρωτοβουλία έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες της δημοκρατίας και την απόφαση της ΕΕ ότι ο εμβολιασμός θα ήταν εθελοντικός.

Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να εμβολιαστούν για να μπορούν να ταξιδέψουν. Και οι πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση δύσκολα μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς να ταξιδεύουν μεταξύ των χωρών”.