Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι έμπειροι Αμερικανοί ταξιδιώτες έχουν λιγότερους φόβους φέτος καθώς «ανοίγουν τα φτερά τους» και ταξιδεύουν μακρύτερα από ό,τι τα τελευταία χρόνια.

Αυτό αποκαλύπτει μελέτη της Global Rescue Traveler Sentiment and Safety Survey, τον Ιούλιο.

  • Οι ανησυχίες για το ταξίδι σε μια χώρα με αναταραχές ή με πιθανότητα τρομοκρατίας ήταν στο 7% από 14% τον Ιανουάριο του 2023.
  • Η ανησυχία για τον COVID-19 έχει μειωθεί δραματικά από 33% τον Αύγουστο του 2022 σε 4% τον Ιούλιο του 2023.

Τι ανησυχεί τους έμπειρους Αμερικανούς ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι

  • Το 48% ανησυχεί περισσότερο μήπως τραυματιστεί ή έχει ατύχημα ενώ ταξιδεύει.
  • Ο δεύτερος υψηλότερος φόβος τους (13%), είναι οι απροσδόκητες ακυρώσεις ταξιδιού.

Οι έμπειροι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ επιθυμούν περισσότερο να πάνε σε χώρες που είναι πιο περιπετειώδεις, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Μεταξύ των 20 χωρών με ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 3 από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ (ενθαρρύνει τους τουρίστες να επανεξετάσουν το ταξίδι τους στην χώρα), η Αίγυπτος, η Κολομβία, η Κίνα και το Χονγκ Κονγκ ήταν οι πιο δημοφιλείς για αυτούς τους ταξιδιώτες.

«Η επιθυμία και η προθυμία για ταξίδια σε λιγότερο τουριστικούς προορισμούς μακριά από τα πλήθη συνδέονται με την ανάκαμψη του ταξιδιού μετά την πανδημία, δήλωσε ο Dan Richards, Διευθύνων Σύμβουλος της The Global Rescue Companies.

Πριν από τον COVID, οι άνθρωποι ήταν ικανοποιημένοι με τους παραδοσιακούς τουριστικούς προορισμούς. Τώρα, όμως, τα μέρη που είναι λιγότερο προσβάσιμα και λίγο πιο επικίνδυνα αποκτούν ενδιαφέρον».