Τις κορυφαίες ανησυχίες που έχουν οι Αμερικανοί επαγγελματίες ταξιδιώτες για την ασφάλεια μετά την πανδημία, αποκάλυψε νέα έρευνα της Opinium.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, που διεξήχθη για λογαριασμό της World Travel Protection, επαγγελματίες ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, απάντησαν στο ερώτημα για το πώς περιμένουν από τους εργοδότες τους να μετριάσουν τις ανησυχίες τους και να εξασφαλίσουν ασφαλή ταξίδια.

Μόλις το 1/3 των ταξιδιωτών δήλωσε ότι είναι ευτυχές που θα ταξιδέψει ξανά για εργασία.
Εξ αυτού το 36% ήταν από τις ΗΠΑ και το 33% από τον Καναδά.

Το 23% των Καναδών εκτιμά ότι τα ταξίδια ειναι ουσιώδη για τη δουλειά τους, ενώ το ίδιο εκτιμά το 31% των Αμερικανών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας οι μεγαλύτερες αιτίες ανησυχίας είναι:

  • Καθυστερήσεις και ακυρώσεις (Καναδάς 78%, ΗΠΑ 82%)
  • Νόσηση με Covid-19 και απόμονωση (Καναδάς 70%, ΗΠΑ 70%)
  • Απώλεια τηλεφώνου ή φορητού υπολογιστή (Καναδάς 69%, ΗΠΑ 69%)
  • Χακάρισμα με χρήση μη ασφαλούς δικτύου WiFi (Καναδάς 63%, ΗΠΑ 76%)
  • Να είσαι θύμα εγκλήματος (Καναδάς 66%, ΗΠΑ 76%
  • Οι γεωπολιτικές απειλές (Καναδάς 63%, ΗΠΑ 69%).

Ανησυχίες για την ψυχική υγεία

Το 30% των Αμερικανών και το 1/4 των Καναδών επαγγελματιών ταξιδιωτών δήλωσαν ότι ανησυχούν περισσότερο για την υγεία και την ευημερία τους ενώ ταξιδεύουν τώρα, σε σύγκριση με πριν από την πανδημία.

  • Όταν ταξίδευαν για δουλειά, πολλοί ανέφεραν ότι αισθάνονταν άγχος (Καναδάς 30%, ΗΠΑ 41%)
  • Εξάντληση αισθανόταν το 30% των Καναδών και το 38% των Αμερικανών.
  • Νοσταλγία αισθανόταν το 28% των Καναδών και το 32% των Αμερικανών

Η νοσταλγία και η επιδείνωση της ψυχικής υγείας γίνονται πιο έντονες μεταξύ των ταξιδιωτών μετά την πανδημία, επισημαίνει ο Δρ Joel Lockwood, Chief Medical Officer, Canada, World Travel Protection.

Ανησυχίες για την ασφάλεια

Το 67% των Αμερικανών και Καναδών επιχειρηματιών ταξιδιωτών συμφωνεί ότι τα επαγγελματικά ταξίδια είναι λιγότερο ασφαλή για μία γυναίκα συγκριτικά με έναν άντρα.

Περίπου το 1/4 των ερωτηθέντων δήλωσαν, ότι προτιμούν να μην ταξιδεύουν σε χώρες όπου τα δικαιώματα των γυναικών δεν προστατεύονται (Καναδάς 27%, ΗΠΑ 25%).

Περισσότερες γυναίκες απ’ ό,τι άνδρες αισθάνθηκαν έτσι και στις δύο χώρες (Καναδάς 44% γυναίκες έναντι 12% των ανδρών, ΗΠΑ 31% γυναίκες έναντι 20% των αντρών).

Η πλεινότητα των επαγγελματιών ταξιδιωτών δήλωσε ότι θα ήθελε ο εργοδότης τους να κάνει check in πιο συχνά όταν ταξιδεύουν (Καναδάς 50%, ΗΠΑ 61%).

Επιπλέον, τα 3/4 δήλωσαν ότι θα αρνούνταν ένα επαγγελματικό ταξίδι εάν δεν αισθάνονταν σίγουροι ότι ο εργοδότης τους έδινε προτεραιότητα στην ασφάλειά τους (Καναδάς 74%, ΗΠΑ 78%).

Ωστόσο, μόνο το 54% των Καναδών επιχειρηματιών ταξιδιωτών και το 60% των ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ θεωρεί ότι ο εργοδότης τους θα μπορούσε να βοηθήσει εάν είχαν επείγουσα ανάγκη ή χρειάζονταν ιατρική βοήθεια, ενώ ταξίδευαν στο εξωτερικό .

Παράλληλη έρευνα της Opinium αποκάλυψε, επίσης, ότι παρόλο που στους επαγγελματίες ταξιδιώτες παρέχονται εφαρμογές ταξιδιωτικής βοήθειας, μόνο το 20% τις χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα.