Με την προσδοκία ότι ο αριθμός των ταξιδίων εσωτερικού από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο θα ξεπεράσει το 1,85 δισ. η Ακαδημία Τουρισμού της Κίνας προέβλεψε πρόσφατα ότι η πολιτιστική τουριστική αγορά αυτής της καλοκαιρινής περιόδου διακοπών θα είναι η πιο «καυτή» των τελευταίων πέντε ετών.

Ο αυξανόμενος αριθμός πολιτιστικών εκδηλώσεων με γνώμονα την εμπειρία ανθίζει σε ολόκληρη τη χώρα, είπε ο ειδικός Yao Yu στους Global Times, σημειώνοντας ότι ο παραδοσιακός τουρισμός «με μια ματιά» δεν είναι πλέον η πρώτη επιλογή για τους Κινέζους πολιτιστικούς τουρίστες.

Επισκέψεις σε μουσεία

Οι επισκέψεις σε μουσεία έγιναν μια από τις πιο καυτές τουριστικές επιλογές κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Η υψηλή ζήτηση σε ολόκληρη τη χώρα οδήγησε στην εφαρμογή νέων κανόνων στα μουσεία με κύριο τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας τους.

Νυχτερινές επισκέψεις σε μουσεία

Εκτός από τις τυπικές ημερήσιες επισκέψεις σε μουσεία, αρκετά μουσεία έχουν ξεκινήσει νυχτερινές περιηγήσεις, όπως το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κίνας στο Πεκίνο.

Πολιτιστική αναμόρφωση κτιρίων

Παράλληλα, ο Γιάο είπε στους Global Times ότι η μετατροπή βιομηχανικών καταλοίπων σε νέους πολιτιστικούς χώρους είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη χώρα. Είναι μια «πολιτιστική αναμόρφωση» για να συμβάλει στην ενίσχυση της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.