Σύνταξη tourismtoday.gr

Η Νέα Υόρκη παραμένει ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για τους διεθνείς τουρίστες. Ωστόσο, η ζωή είναι ήδη ακριβή στην πόλη που προσφέρει τα πάντα σε υπερθετικό βαθμό και οι τιμές εξακολουθούν να ανεβαίνουν, αναγκάζοντας τους ταξιδιώτες να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις.

Η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην Αμερική θεωρούνταν ήδη ένας ακριβός προορισμός, αλλά τώρα φαίνεται απρόσιτος για πολλούς επισκέπτες.
Λόγω του υψηλού πληθωρισμού σε ΗΠΑ και των στάσιμων μισθών σε πολλές χώρες, οι τουρίστες συχνά σοκάρονται από τις τιμές μόλις φτάσουν, χωρίς καν να υπολογίζουν το κόστος της πτήσης.

Στα 360 δολάρια ο μέσος όρος διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο

Πρόσφατη μελέτη της CoStar, αποκάλυψε σημαντική αύξηση στις τιμές των δωματίων σε ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη.

Τον Οκτώβριο του 2023, το μέσο κόστος διανυκτέρευσης για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη ήταν 359,6 δολάρια στο +10% από το προηγούμενο έτος.

Αυτή η αύξηση της τιμής μπορεί να αποδοθεί εν μέρει στην απαγόρευση ενοικίασης καταλυμάτων για λιγότερο από 30 ημέρες, παρόμοια με εκείνα της Airbnb, η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Σεπτέμβριο.
Η ρύθμιση οδήγησε σε μειωμένη προσφορά, ωθώντας τα ξενοδοχεία να αυξήσουν τις τιμές τους.

Το κόστος επίσκεψης δημοφιλών αξιοθέατων και ενασχόλησης με δραστηριότητες στην πόλη έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά, θέτοντας μια πρόκληση για τους ξένους τουρίστες που προσπαθούν να διαχειριστούν τα έξοδα τους.

Για παράδειγμα, το Μητροπολιτικό Μουσείo -ένα με τις περισσότερες επισκέψεις της πόλης- αύξησε το εισιτήριο κατά 5 δολάρια, ανεβάζοντας την τρέχουσα τιμή για ενήλικες στα 30 δολάρια.

Όμως η μεγαλύτερη έκπληξη για τους διεθνείς ταξιδιώτες, είναι το επίπεδο των καθημερινών εξόδων.

Το ταξί από ή προς το αεροδρόμιο Κένεντι κοστίζει 70 δολάρια. Τα εισιτήρια του μετρό αυξήθηκαν από 2,75 σε 2,90 δολάρια πέρυσι. Ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να κοστίσει από 6 έως 7 δολάρια και μια πίτσα με τυρί κοστίζει κατά μέσο όρο 28 δολάρια, την υψηλότερη τιμή στη χώρα.