Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι ακυρώσεις και οι καθυστερήσεις στα αεροδρόμια αποτρέπουν έως και τα τρία τέταρτα των Βρετανών παραθεριστών από το να κάνουν κράτηση για πτήσεις στο εξωτερικό.
Κι αυτό σύμφωνα με έρευνα της Mintel, θα συνεχιστεί μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Οι Βρετανοί σε ποσοστό 72%, είπαν ότι οι μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια τους αποτρέπουν να πετάξουν.

Οι δαπάνες για ταξίδια στο εξωτερικό φέτος προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 38 δις λίρες, μόλις 12% από τα 43,3 εκατομμύρια λίρες που δαπανήθηκαν για διακοπές στο εξωτερικό το 2019, σύμφωνα με τα δεδομένα.

Ωστόσο, η Mintel προβλέπει ότι οι εγχώριες δαπάνες για διακοπές θα είναι 9% υψηλότερες από ό,τι το 2019 στα 15,7 δις λίρες, αν και αυτό θα εξακολουθεί να είναι μόνο περίπου το 40% των δαπανών για διακοπές στο εξωτερικό.

Η Mintel προβλέπει ότι οι συνολικές δαπάνες για διακοπές θα αυξηθούν κατά περισσότερο από 60% φέτος σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο για τα ταξίδια

«Η κρίση κόστους ζωής αποδεικνύεται το μεγαλύτερο εμπόδιο για τα ταξίδια, σύμφωνα με την έρευνα.
Αλλά, η εγχώρια ταξιδιωτική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου θα τα πάει καλύτερα από την αγορά του εξωτερικού».

  • Περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς που σχεδίαζαν να ξοδέψουν λιγότερα ταξίδια τους επόμενους 12 μήνες τώρα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ξοδέψουν τόσα πολλά.
  • Σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (30%) εξέφρασε την ανησυχία του για τη διακοπή των ταξιδιών που σχετίζεται με τον Covid.
  • Τέσσερις στους πέντε καταναλωτές (81%) που έκαναν διακοπές πριν από την πανδημία δήλωσαν ότι είναι πιθανό να ταξιδέψουν εντός του Ηνωμένου Βασιλείου για διακοπές τα επόμενα δύο χρόνια.

«Ο πληθωρισμός, η διαταραχή των αεροδρομίων και η συνεχής αβεβαιότητα σχετικά με τον Covid-19 είναι μερικές από τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι παραθεριστές, δήλωσε ο Paul Davies, διευθυντής της κατηγορίας ταξιδιών και αναψυχής της Mintel στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παρόλα αυτά, πολλοί είναι πρόθυμοι να παραβλέψουν τη διαταραχή και τον αντίκτυπο του πληθωρισμού και να απολαύσουν τις πολυαναμενόμενες διακοπές φέτος.

Το αυξανόμενο κόστος ζωής θα αναγκάσει τους παραθεριστές να δώσουν προτεραιότητα στις δαπάνες.

Σύντομα ταξίδια στο εξωτερικό και City breaks θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να ανακάμψουν, καθώς οι Βρετανοί δίνουν προτεραιότητα στις κύριες διακοπές τους».