Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η αγορά ορεινού τουρισμού και χιονιού υπολογίζεται σε 4,30 δις το 2022 και προβλέπεται να φτάσει τα 8,60 δις δολάρια μέχρι το 2032, με CAGR 3,60% από το 2022 έως το 2032.

Έχει σημειωθεί τεράστια ανάπτυξη στον τουριστικό κλάδο τα τελευταία λίγα χρόνια.
Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που ευθύνονται όπως οι τάσεις, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αύξηση του εισοδήματος, άλλοι για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας.

Ο τουρισμός περιπέτειας είναι ένας από τους πιο κερδοφόρους και απαιτητικούς τουρισμούς της αγοράς.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξανόμενη αύξηση των συμμετεχόντων στον τουρισμό περιπέτειας. Ο ορεινός τουρισμός και ο τουρισμός χιονιού είναι ιδιαίτερα υπεύθυνος για την ανάπτυξη του τουρισμού περιπέτειας.

Γιατί αυξάνεται η αγορά ορεινού τουρισμού και χιονιού

Σύμφωνα με την ανάλυση Future Market Insights (FMI), οι ταξιδιώτες επιλέγουν τον τουρισμό βουνού και χιονιού για διάφορους λόγους. Αυτοί είναι τα όμορφα τοπία, οι τοπικές παραδόσεις, ο καθαρός αέρας, το κλίμα και ο συνδυασμός με σπορ στο βουνό και στο χιόνι.
Ως εκ τούτου, ο ορεινός τουρισμός και χιονιού προσελκύει τεράστιο αριθμό ταξιδιωτών.

Με το τεράστιο κοινό που δημιουργεί ζήτηση για αγορά ορεινού τουρισμού και χιονιού, αναπτύσσεται μεγαλύτερος αριθμός δραστηριοτήτων.
Η αγορά τουρισμού βουνού και χιονιού δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες απασχόλησης για τους ανθρώπους που μένουν στις κοινότητες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη του τρόπου ζωής στις κοινότητες που οδήγησε επίσης στην αγροτική ανάπτυξη.

Εκτός από αυτό, ο ορεινός τουρισμός και ο τουρισμός χιονιού συμβάλλουν στον οικοτουρισμό και επίσης προσπαθούν να διατηρήσουν τη βιωσιμότητα στο περιβάλλον.

Ως εκ τούτου, η παγκόσμια αγορά τουρισμού ορεινού και χιονιού εκτιμάται ότι θα επεκταθεί με CAGR άνω του 3,60% καθ’ όλη την περίοδο πρόβλεψης 2022-2032, που θα εκτιμηθεί στα 8,60 δις δολάρια μέχρι το τέλος του 2032.

Εκτιμάται ότι θα υπάρχει μεγάλος αριθμός διεθνών τουριστών που θα ταξιδέψουν στο βουνό και τις εκδρομές στο χιόνι.

Οι αυξανόμενες τάσεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων όπως πεζοπορία, σκι και άλλα σε χώρες όπως η Αμερική, η Ινδία, η Κίνα και τα αξιοθέατα προς διάσημους προορισμούς χιονιού θα προσελκύσουν ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τεράστια ζήτηση για ορεινά και χιονοτουρισμό.