Εκτός από την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά, η Ινδία προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για γαστρονομικό τουρισμό χάρη στις ποικίλες γαστρονομικές περιοχές και τα γευστικά προφίλ της.

Για το λόγο αυτό κάθε χρόνο ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο συρρέουν στην Ινδία για να δοκιμάσουν την αυθεντική ινδική κουζίνα.

Ειδικότερα, το 90% των ερωτηθέντων στην ετήσια έκθεση Godrej Food Trends Report 2022 προέβλεψε μια αναμφισβήτητη «πείνα» για ταξιδιωτικές εμπειρίες με επίκεντρο τη γαστρονομική κουλτούρα και την κουζίνα της Ινδίας.

Μερικά βασικά ευρήματα που προέκυψαν για το 2022:

• Γαστρονομικός Τουρισμός- Το 87,1% των ειδικών στα τρόφιμα προέβλεψαν ότι οι άνθρωποι θα ταξιδεύουν περισσότερο για να γνωρίσουν τη γαστρονομική κουλτούρα και την κουζίνα. Υπάρχει αυξημένη ζήτηση για ταξιδιωτικές εμπειρίες με επίκεντρο τη γαστρονομική κουλτούρα.

• Εκδρομές τροφίμων και ποτών – Το 67,7% της επιτροπής είπε ότι οι περιηγήσεις με τρόφιμα και ποτά θα είναι στη μόδα. Πολλές επιχειρήσεις φιλοξενίας και τουρισμού έχουν ανοιχτεί στους θαμώνες μέσω ξεναγήσεων τροφίμων και ποτών, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να εμβαθύνουν στις διαδικασίες και την τεχνογνωσία πίσω από τοπικά φαγητά, ποτά και αγαπημένα φαγητά, καθώς και ευκαιρίες για γεύση.

• Food Walks- Το 66,1% των ειδικών βλέπουν τους ανθρώπους να επιλέγουν περισσότερο τις βόλτες με φαγητό στην πόλη.

• Μαγειρική κατοικία- Το 35,5% των ειδικών στα τρόφιμα βλέπουν ότι η μαγειρική κατοικία αυξάνεται περισσότερο. Η μαγειρική κατοικία παρέχει μια ευκαιρία σε σεφ, επαγγελματίες του κλάδου και νεοφερμένους να βελτιώσουν μια ιδέα για το φαγητό. Θα μπορούσε να είναι η προετοιμασία για ένα μενού εστιατορίου, η δοκιμή συνταγών, η δημιουργία ενός νέου προϊόντος διατροφής ή η έρευνα ενός θέματος φαγητού. Το άτομο φιλοξενείται και ενθαρρύνεται η συνεργασία μεταξύ αυτού και άλλων κατοίκων και μελών του ιδρύματος.

• Έρευνα και Εξερεύνηση Τροφίμων- Οι καταναλωτές σε ποσοστό 25,8% ταξιδεύουν για έρευνα και εξερεύνηση τροφίμων. Οι ταξιδιώτες γίνονται πιο εσωστρεφείς. αυτό έχει ήδη αρχίσει να εκδηλώνεται με μεγαλύτερη εξερεύνηση προορισμών εντός της χώρας.