Σύνταξη: tourismtoday.gr

Μπορεί να μην συμβαίνει σε ολόκληρη τη Γαλλία, αλλά στην Κυανή Ακτή οι ξενοδόχοι είναι αρκετά ικανοποιημένοι με τις καλοκαιρινές κρατήσεις.

Οι τουρίστες συρρέουν στην περιοχή. Η πληρότητα στα ξενοδοχεία είναι πάνω από 80% τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η Περιφερειακή Επιτροπή Τουρισμού (CRT) ανέφερε ότι ο τουρισμός στην Κυανή Ακτή επέστρεψε στα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Γιατί αυξάνονται οι καλοκαιρινές κρατήσεις στην Κυανή Ακτή

Πολλές εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ στις Κάννες, το Grand Prix του Μονακό, το Lions Festival και το Iron Man στην Νίκαια προσελκύουν επισκέπτες.

Οι επίσημες αργίες και τα μεγάλα Σαββατοκύριακα συνέβαλαν στην αύξηση των ποσοστών πληρότητας ξενοδοχείων στην Ακτή, που διαμορφώθηκε:

  • 75% τον Μάιο (με αιχμές 90%).
  • 80% τον Ιούνιο.
  • 83% τον Ιούλιο (έναντι 84% τον Ιούλιο του 2022).

Προβλέπεται ότι τα ποσοστά πληρότητας τον Αύγουστο θα προσεγγίσουν το 85%, παρόμοια με αυτά της περσινής χρονιάς.

Η αιχμή του 15 Αυγούστου σημείωσε ελαφρά μείωση στα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων στην Ακτή. Ήταν στο 92% σε σύγκριση με 95% το 2022. Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να είναι ένα εξαιρετικό καλοκαίρι για την περιοχή.

Καλύτερα αποτελέσματα από το 2019 και το 2022

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, που εκτείνεται από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, το τυπικό ποσοστό πληρότητας ξενοδοχείων και κατοικιών αναμένεται να είναι 75%. Αυτό είναι κατά μία ποσοστιαία μονάδα υψηλότερο από τις σεζόν 2019 και 2022.

Η νέα τάση είναι ότι όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν διαμονή στο βουνό για να ξεφύγουν από το κύμα καύσωνα στη χώρα.
Από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, τα ποσοστά πληρότητας σε ορεινά καταλύματα αναμένεται να φτάσουν περίπου το 60% κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πλήθος τουριστών αναμένεται στη Νίκαια τον Σεπτέμβριο

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του καλοκαιριού, δύο σημαντικά αθλητικά γεγονότα που είναι στον ορίζοντα, ενισχύουν σημαντικά την τουριστική κίνηση.

Πρόκειται για το Iron Man Worlds στις 10 Σεπτεμβρίου και τέσσερις αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι στη Νίκαια.

Αυτές οι διοργανώσεις έχουν αυξήσει τις κρατήσεις, με τους αθλητές και τις ομάδες να φτάνουν από όλο τον κόσμο αρκετές ημέρες πριν από κάθε αγώνα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, χιλιάδες τουρίστες αναμένεται να παραμείνουν στην ακτή. Τα ξενοδοχεία έχουν αναφέρει πολλές κρατήσεις για το Ironman και τα κάμπινγκ γεμίζουν με λάτρεις του ράγκμπι.